Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat se nastavlja

U napadu bombaša samoubojica u Pakistanu ubijeno 19 ljudi

pakistan (1)
AFP/PIXSELL
07.09.2011.
u 08:51

Meta napada bila je skupina vojnika pograničnog korpusa koji je sudjelovao u nedavnom uhićenju trojice al-Qa'idinih čelnika

Dvojica bombaša samoubojica napala su kuću pakistanskog vojnog čelnika i ubila najmanje 19 ljudi uključujući i osmoricu vojnika. Napad se dogodio u gradu Quetta na jugozapadu Pakistana. Policija je, javlja Guardian, potvrdila kako istražuju jesu li napadi osveta za nedavna uhićenja trojice osumnjičenih al-Qa'idinih čelnika u operaciji koju je organizirala američka CIA.

Prvi bombaš detonirao je svoje vozilo u blizini skupine vojnika pograničnog korpusa koji su čuvali rezidenciju zamjenika zapovjednika snaga u regiji. Nakon te eksplozije drugi bombaš je, bacajući granate, upao u kuću raznijevši se u samom predvorju.

Islamistički militanti na ovaj način još uvijek ratuju protiv zapadno orijentiranog Pakistana. Od 2007. godine u Pakistanu je ubijeno nekoliko tisuća ljudi.

Komentara 13

RE
@rea
12:21 07.09.2011.

Na Istoku ništa novo. @Riznice, nevini su koliko i ovaj kamikaza koji se raznio u kući i ubio pri tom ženu i dvoje djece.

RI
Riznica
13:22 07.09.2011.

07.09.2011. u 12:21h @rea je napisao/la --------------------------------------- Daj suti, hapsili su cobane seljake na granici sa Avganistanom i prodavali USA da bi ih ovi poslali na Gvatamo !\" Zato Pakista sada ima rezultat terorizma u svojoj zemlji ...

RI
Riznica
10:27 07.09.2011.

Kazu : Islamistički militanti na ovaj način još uvijek ratuju protiv zapadno orijentiranog Pakistana... Jeste naivni, pa ta zapadno orijentirana vlada Pakistana hapsi ponovo nevine ljude da bi im USA odmrzla stotine miliona dolara koje su im obustavliji prije par mjeseci .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije