Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvije osobe smrtno stradale kod Dugog Sela

Automobilom obilazio kolonu, probio rampu i podletio pod vlak

vlak
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/9
23.12.2009.
u 10:57

Sva je signalizacija na pružnom prijelazu radila, a vlak je na vectru u kojoj su bile tri osobe naletio brzinom od 100 km na sat.

U stravičnoj prometnoj nesreći na pružnom prijelazu u mjestu Prikraj pokraj Dugog Sela u naletu vlaka na opel vectru u srijedu u 8.30 sati život su na mjestu izgubila dva mlađa muškarca, a tinejdžer koji je sjedio na stražnjem sjedištu s teškim je ozljedama helikopterom prevezen u KB Dubrava, gdje se bori za život.

Kako doznajemo, iako je sva potrebna signalizacija na pružnom prijelazu Božjakovina bila upaljena, opel vectra je, iz zasad nepoznatih razloga, zaobišla kolonu vozila koja je čekala da vlak prođe te je probila zaštitnu rampu. U trenutku kada je automobil dospio na prugu, naišao je vlak, te je gurao opel vectru čak 500-tinjak metara prije nego što se zaustavio.

Vatrogasci su zatekli potpuno smrskani automobil ispod vlaka te su morali pričekati pomoćnu dizalicu HŽ-a kako bi vlak dignuli i izvukli tijela i preživjelog putnika.

– U trenutku sudara jedna osovina vlaka iskočila je iz tračnica, a zatim je automobil podletio pod vlak, koji se zaustavio nakon pola kilometra. Vlak je, prema mojoj procjeni, naletio pri brzini od 100 kilometara na sat. Tu je maksimalna dopuštena brzina 120 kilometra na sat – ispričao je na očevidu na mjestu nesreće Ivan Šandor, istražitelj i instruktor vučnih vlakova HŽ-a.

Kako doznajemo, strojovođa D. H. (33) je u šoku te je pod istragom.

– To je uobičajen postupak kod ovako teških nesreća. Na ispitivanju je. Rezultati alkotesta su negativni.

Strojovođa u trenutku nesreće ništa nije mogao učiniti niti je mogao predvidjeti da će se nešto takvo dogoditi, pogotovo s obzirom na to da taj pružni prijelaz ima zaštićenu rampu te svjetlosno i zvukovno osiguranje. Jedino što je mogao učiniti jest aktivirati brzo kočenje i upozoriti putnike da se maknu. Međutim, riječ je bila o sekundama, a usto, pri ovakvim brzinama to ne pomaže – objasnio je Šandor.

U trenutku nesreće u vlaku, koji je prometovao na relaciji Osijek – Zagreb bilo je 50 putnika koji su autobusima prevezeni s mjesta nesreće.

Promet prugom zbog istrage te policijskog očevida cijeli je dan bio obustavljen.

Komentara 7

WI
witchie
12:13 23.12.2009.

Neodgovornost i nevjerojatna glupost vozača koštala je života njegovog suputnika. Uvijek se zapitam, što to ljudi imaju u glavi da naprave ludost zaobilaženja brklje? Prave se važni? Misle da će pobjeći vlaku? Jel ti glupani znaju da vlaku automobil ne predstavlja ništa, da će ih samljeti kao voće u sokovniku? Jel ti luđaci uopće misle o svojoj obitelji, ako već ne misle na sebe.

DU
Deleted user
13:45 23.12.2009.

Covjek bi trebao pokazat sucut i pijetet, ali ne zamjerite mi, ovaj vozac je budala bez granice! Kak se moze netko rodit tak glup...

TU
tupslav
12:24 23.12.2009.

Trebalo je pisati ovako: Vlak je gurao automobil tristotinjak metara dok su se muskarci se osjecali svemoguci ko u James Bond filmu, kad ono odjednom \'guljp\' !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije