Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LICE S TJERALICE

U Mostaru uhićen Radovan Štetić

štetić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
17.12.2014.
u 13:42

Za Štetićem je raspisana tjeralica zbog zloporabe položaja i ovlasti, a sumnjiči ga se da je Josipu Klemmu pomagao u financijskim malverzacijama teškim oko 3,5 milijuna kuna

Nakon što su dobili dojavu o kretanju po Hercegovini ''viđenijeg'' bjegunca Radovana Štetića (55), za kojim je još u travnju raspisana tjeralica iz Zagreba, inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) konačno su ga preksinoć locirali i uhitili u Mostaru.

Odmah su ga odvezli u Sarajevo, gdje je zadržan u ekstradicijskom pritvoru. Ako se ispune uvjeti, on bi za 18 dana trebao biti izručen Hrvatskoj.

– SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi s boravkom i pružanjem utočišta na teritoriju BiH navedenoj osobi – kazala je glasnogovornica Kristina Jozić.

Za Štetićem je raspisana tjeralica zbog zloporabe položaja i ovlasti, a sumnjiči ga se da je Josipu Klemmu pomagao u financijskim malverzacijama teškim oko 3,5 milijuna kuna. Konkretnije, Klemm se sumnjiči za izvlačenje novca preko fiktivnih tvrtki koje je osnivao Štetić.

>> Kako smo lažnim papirima izvlačili novac iz banaka

Komentara 35

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:51 17.12.2014.

Jesu li utajili porez, falsificirali službenu dokumentaciju, osnovali niz fiktivnih firmi na beskućnike? Jesu li novac prebacili na računa fiktivnih firmi, podigli s rtih računa i podijelili između sebe? Jesu, jesu, ... I kakve veze to ima s braniteljima? Kakve veze ima ovaj organizirani kriminal višestrukih kriminalaca već osuđenih za slična djela s Domovinskim ratom? Ljudima uzimaju kuće i stanove za nekoliko tisuća kuna duga, ovi su zamračili milijune kuna i nikome ništa evo ih kao heroja pretvorbe na televiziji, stvarno kakve veze to ima s braniteljima, kakve ...???

R0
R00kie
14:46 17.12.2014.

radio sam u klemmu 3 god...mafijaska firma koja mulja i radnike i drzavu ali zato je vlasnik zaogrnut zastavom stalno.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
13:56 17.12.2014.

Za par mjeseci ce hapsiti i Bajica i pola uskoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije