Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tepka 800 kg

U moru kod Savudrije nađena mina iz II. svjetskog rata

brod
Dusko Marusic/PIXSELL
10.10.2013.
u 13:53

Nakon što je policiju obavijestio o svome "ulovu", krenula je osjetljiva operacija tegljenja mine do uvale Ligaro

Prilikom jučerašnjeg riblova ribar Danilo Latin nemalo se iznenadio ubojitim ulovom. Naime, na udaljenosti od tri nautičke milje od Savudrije mrežom je zahvatio minu, tešku otprilike 800 kilograma.

Nakon što je policiju obavijestio o svome "ulovu", krenula je osjetljiva operacija tegljenja mine do uvale Ligaro, gdje je utvrđeno da se radio o zrakoplovnoj protubordskoj mini iz II. svjetskog rata. Slijedi poduzimanje ogovarajućih siguronosnih mjera uklanjanja i uništavanja mine, javili su iz PU istarske.

>> Biljana Borzan u EU parlamentu upozorila na problem mina u RH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije