Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJE POGINULIH

'Pilot je pravi heroj! Moglo je stradati puno više ljudi!'

zrakoplovna nesreća
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/9
25.06.2015.
u 22:35

Sportski zrakoplov u vlasništvu je tvrtke ECA, koja je dobila koncesiju za hidroavionski prijevoz za niz destinacija po hrvatskim otocima

Dvije osobe su poginule, a jedna je teško ozlijeđena prilikom pada sportskog zrakoplova u 17.30 sati u more kod plaže hotela Resnik u Kaštel Štafiliću.

- Bili smo tu na portu, prijatelji i ja, kada je sa sjevera naišao avion. Djelovao je kao da je pilot počeo gubit nadzor. Išao je pravo prema hotelu i plaži s kupačima. Pilot je očito bio iskusan, izveo je manevar i izbjegao je hotel, odnosno okrznuo mu je samo krov i zabio se ovdje "na nos" u more. Svi smo potrčali, neki od prijatelja su skočili u more. Došli smo do aviona ali ništa nismo mogli učiniti. Vidjeli smo kosu mrtvog pilota. Pokušali smo izvući ovog preživjelog, ali bio je ukliješten i nismo mogli ništa. Vatrogasci i Hitna pomoć su ga spasili, sav je bio izlomljen. Treću osobu u avionu nismo vidjeli – ispričao nam je Ivan Antonio Antunes, jedan od očevidaca nesreće.

Sportski zrakoplov u vlasništvu je tvrtke ECA, koja je dobila koncesiju za hidroavionski prijevoz za niz destinacija po hrvatskim otocima, što nam je potvrdila glasnogovornica Marija Vuletić koja je s vlasnikom kompanije došla na mjesto nesreće, nedaleko od njihovog ukrcajnog mjesta u Resniku.

- Nije riječ o avionu koji je trebao biti uključen u prijevoz putnika. Služio je za obuku pilota. O identitetu poginulih i ozlijeđene osobe još ništa ne mogu reći. Poletjeli su iz zračne luke Resnik – sve je što je neposredno nakon nesreće rekla Vuletić.

- Pilot je pravi heroj. Moglo je biti mnogo više stradalih. Svi smo gledali, mislili smo čak da izvodi neke akrobacije, a onda se činilo da će udariti u hotel. Kada je upao u more, zavladao je šok. Mi smo pozvali hitnu pomoć i priskočili u pomoć – ispričao je Frane iz Kaštel Štafilića.

>> Pilot: Da izgubim dozvolu, to bi mi bilo gore nego da mi uzmu sav novac

>> 'Pričali smo, a sat vremena poslije gledao sam kako padaju u smrt'

Komentara 9

Avatar h.hulkic
h.hulkic
19:38 25.06.2015.

Dobro da nije pao na ljude

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
20:17 25.06.2015.

A i mi svašta dozvoljavamo, poljak instruktor? Uče se letjeti iznad naseljenog mjesta pa još se kurce iznad plaže sa tisuću dvije ljudi. Nakon ovoga očekujem istragu u navedenom poduzeću i ostavke po zapovjednoj odgovornosti. Od policije prijavu zbog ugroze života i imovine građana.

Avatar pekarr
pekarr
19:53 25.06.2015.

tko je vidio normalno se vozit... treba malo i vratolomija..po mogućnosti što bliže plaži...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije