Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

U Misrati, libijskom Vukovaru, mrtve ne stignu zbrajati

libija
AFP/PIXSELL
11.05.2011.
u 09:00

Večernjakov reporter prvi je hrvatski novinar koji se iz oslobođenog Benghazija kroz ratni kaos probija prema opkoljenoj Misrati

Prošla su 82 dana otkad je počeo rat u Libiji. Točno 52 dana otkad su zapadne sile počele bombardirati vojsku, ali nerijetko i civile i dalje odane pukovniku Gadafiju. Kao prvi hrvatski novinar u Libiju sam ušao desetak dana nakon početka sukoba. Ušao sam ilegalno.

Probijao sam se na sve moguće načine, pa i pješice.

Jučer sam ponovno došao u Benghazi. Na granici sam čak, za razliku od prvog puta, dobio i pečat u putovnicu. Nisam se trebao probijati. Samo papreno plaćati vozače. Pohlepa taksista uvijek je velika. U ratu još i veća.

Benghazi se promijenio. Ni ljudi više nisu isti. Varam li se ako na prvu zaključim da je nestao zanos. Press centar je prazan. Novinare su zamijenili vojnici. Oružje također izgleda bolje nego prije. No što će sve to zajedno u predvorju hotela? Ne bi li bilo bolje iskorišteno, recimo, u Misrati, libijskom Vukovaru, gdje mrtve žele zbrajati, ali ih je toliko da ne stignu.

Cijelu reportažu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede

 

Ključne riječi

Komentara 41

BV
biserka-v
10:07 11.05.2011.

A majko moja pa nije Misratu razorio Obama nego baš Gadafi kojem ameri hoće doć glave.

BU
bubica5
10:17 11.05.2011.

Novinar daje vesti a njegova zemlja je agresor u Libiji . Objekvnost je sigurno 100%

ML
mladazemlja
09:11 11.05.2011.

Za granatiranje prilikom oslobađanja Knina u akciji koja je trajala 72 h i u kojoj je poginio jedan civil Gotovina 24 godine zatvora a hrvatski narod ponovni krimen genocidnosti, za ova klanja djece,civila,granatiranje bolnica i slično Obama dobije Nobela. Bravoo za demokraciju, 45te pobijedilo dobro moj k....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije