Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALAMAROVo ulaganje

U Krku otvoren kamp s wellnessom i grijanim bazenom

wellness centar krk (1)
Foto: .
1/5
19.06.2013.
u 18:00

U novi tekstilni kamp sa četiri zvjezdice, na mjestu negdašnjeg naturističkog kampa Politin s tri zvjezdice, uloženo je 16 milijuna kuna

Na zadovoljstvo zamalo 2,5 milijuna kampista, koliko ih godišnje ugosti Hrvatska, hrvatski je turizam dobio još jedan vrhunski kamp. Danas poslijepodne na Krku je otvoren novouređeni kamp Krk, koji nosi visoke četiri zvjezdice, a prvi je hrvatski kamp s wellnessom i grijanim bazenom. Novi, tekstilni kamp niknuo je na mjestu naturističkog kampa Politin, koji je imao tri zvjezdice, u taj pravi mali hotel na otvorenom uloženo je približno 16 milijuna kuna. To je, inače, drugo po veličini ulaganje Valamara u ovoj godini (nakon Hotela i Casa Valamar Sanfior u Rapcu, koji je preuređen sa 60 milijuna kuna), a svečano ga je otvorio ministar turizma Darko Lorencin.

- Svake je godine Hrvatska sve privlačnije odredište kampistima iz cijele Europe, a stvaranjem novih kapaciteta i dodatnim obogaćivanjem ponude, zasigurno možemo postati nezaobilazno kamping odredište za još veći broj zaljubljenika u takvu vrstu odmora. Kamp Krk izvrstan je primjer povećanja kvalitete u kampovima koje se predviđa u Strategiji razvoja turizma do 2020. Investiranje u kamp, izgradnja dodatnih sadržaja, koji će biti novi motivi dolaska, te pametno tržišno pozicioniranje, zasigurno će privući turiste koji uživaju u kampiranju, a njih je danas sve više. Samo ovakvim ulaganjima kojima se podiže ukupna smještajna kvaliteta možemo ostvariti glavni cilj Strategije, a to je da se u 2020. nađemo među 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta u 2020. - kazao je ministar Lorencin.

Predsjednik Uprave Riviera Adria d.d. Edi Černjul, u čijem je sastavu kamp Krk, istaknuo je kako je investicija u kamp Krk, koji se prostire na 11 hektara i nudi 364 smještajne jedinice, donijela novu razinu kamping usluge, čime je unaprijeđena ukupna turistička ponuda Hrvatske, Kvarnera i otoka Krka.

- U pripremu ovogodišnje turističke sezone uložili smo oko 170 milijuna kuna, a ukupne investicije Valamara u proteklih jedanaest godina premašuju milijardu i sedamdeset milijuna kuna. Stalnim ulaganjem u svojih deset kampova, Valamar značajno doprinosi ukupnoj kvaliteti kamping proizvoda destinacije. To je posebno važno za Grad Krk, u kojem sada već dva kampa kojima upravlja Valamar nose 4 zvjezdice; uz kamp Ježevac sada i kamp Krk - podsjetio je predsjednik Uprave Valamar hotela i ljetovališta Peter Fuchs.

Novouređeni kamp ima, inače, i luksuzne mobilne kućice sa p dvije sobe i dvije kupaonice, a u opremi SAT TV, mikrovalne pećnice, klima uređaje... Vodilo se računa i prirodi, pa je napravljen i sustav biološkog pročišćavanja otpadnih voda koja se potom koristi za navodnjavanje, a zasađeno je i tristotinjak maslina. U kampu se, pak, posebno ponose ponudom za obiteljima s djecom. Mini i Midi klubovima za manju djecu, Teens Clubom i Hobby Clubom za roditelje, te sportskim terenima.

Hrvatska, inače, godišnje u kampovima, koji čine oko 25 posto ukupnih smještajnih kapaciteta, uknjiži između 15 i 16 milijuna turističkih noćenja.

>> U Rapcu otvoren Hotel&Casa Valamar Sanfior sa četiri zvjezdice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije