Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalna televizija

U Koprivnici ostaju tri, u Krapini tek dva HRT-ova dopisnika

HRT
Foto: Silvija Videk
30.01.2014.
u 16:04

Trenutno u 11 dopisništava radi 14 novinara, a ukupno je 51 zaposlenih. HRT je sada raspisao natječaj za ukupno 22 dopisnika

Nakon što je HRT i službeno donio odluku o ukidanju 11 malih dopisništava, među kojima i koprivničko i krapinsko, raspisan je interni natječaj za dopisnike u Karlovcu, Koprivnici, Krapini, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Gospiću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji i Vukovaru, kojim će se zaposliti ukupno 22 dopisnika. Danas je u dopisništvima 51 zaposlenih, od toga 14 novinara.

Svi na natječaj

Kako su nam objasnili u Službi za odnose s javnošću HRT-a, odluka o ukidanju dopisništava u Koprivnici i Krapini stupit će na snagu 1. srpnja ove godine.- Za Koprivnicu se traže tri, a za Krapinu dva dopisnika. Riječ je o internim natječajima za koje se traži najmanje pet godina radnog iskustva na sličnim ili povezanim poslovima, informatičke vještine te vozačka dozvola B kategorije. Prednost pri odabiru imat će kandidati s multimedijskim vještinama, a svi zaposlenici HRT-a koji su zainteresirani za poslove dopisnika trebaju se javiti na natječaje - pojasnili su nam u HRT-u. Dodaju kako će po okončanju natječaja dopisnici proći dodatnu edukaciju, jer će, kako kažu, biti opremljeni najsuvremenijom multimedijalnom tehnologijom i komunikacijskim sredstvima, kako bi postigli što veću mobilnost i efikasnost te radili za sve medijske platforme HRT-a.Na pitanje hoće li troje, odnosno dvoje dopisnika moći jednako kvalitetno raditi kao što to danas radi osmero, odnosno sedmero ljudi, u HRT-u nemaju dilema.

- Dopisnici će nastaviti kontinuirano izvještavati s područja koja su dosad pokrivala dopisništva i izvršavati sve svoje sadašnje lokalne i regionalne programske obaveze. Time je HRT vrlo jasno pokazao namjeru jačanja dopisničke mreže - sigurni su u javnoj televiziji. Pitali smo ih imaju li veće šanse na natječaju oni koji su dosad bili novinari ili pak oni koji su bili kamermani ili tehničari, odnosno, što s onima koji ne prođu na natječaju.

Tko ima bolje uvjete?

- Ne možemo prejudicirati tko će se javiti na natječaj niti tko će zadovoljiti, no iz vrlo široko definiranih uvjeta jasno je da se natječaj ne odnosi samo na one koji trenutačno rade kao novinari, već na sve koji smatraju da mogu raditi posao dopisnika, a udovoljavaju navedenim uvjetima - zaključuju u HRT-u, dodajući da će se viškovi zaposlenih rasporediti na druge zadatke ili će biti zbrinuti u skladu s mogućnostima i zakonskim propisima.

Ključne riječi

Komentara 6

DH
dalibor.hren
16:43 30.01.2014.

Prednost pri odabiru imat će kandidati sa crvenim knjižicama i po mogućnosti poznavanjem sjevernokorejskog jezika i književnosti.

M3
Miške 3
13:34 01.02.2014.

I to je previše. Broj stanovnika se smanjuje, globalno selo je sve veće. Evo na pr. Zlatar. To je mrtav grad; dođite u nedjelju-nikog i ničeg nema. Krapina nije puno bolja. Kome ti dopisnici i ćemu služe? Izvještavanju sa stranačkihačkih predizbornih skupova.

M3
Miške 3
18:21 01.02.2014.

Koja glupost iz prošlosti. Na 60 km od Zagreba- dopisništva HTV-a ? I onako ta TV svojim programom zaglupljuje ljude i promovira liberalni kapitalizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije