Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažne snimke

U Kataru sagrađen lažni Damask za širenje neistine o stanju u Siriji

damask prosvjedi (1)
Reuters/PIXSELL
19.07.2012.
u 14:52

Katarska kompanija počela je nedaleko od Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji

Kada je prošle godine smaknut Moamar al-Gadafi, svijetom je odjeknula priča da se zapravo ništa od toga nije dogodilo, kako je rat u Libiji izmišljen i kako su snimke borbi i ranjenih i ubijenih Libijaca zapravo montaže snimljene na filmskom setu u Kataru, a Sana, sirijska nacionalna informativna agencija, isto to tvrdi i za rat u Siriji.

– Katarska sigurnosna kompanija specijalizirana za izradu maketa i kulisa počela je pripreme za ostvarivanje plana kojim želi javnosti predočiti krivu sliku stanja u Siriji – tvrde iz Sane.

Prema njihovim izvorima, prenosi Guardian, katarska kompanija počela je nedaleko od Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji.

Za ovu rekonstrukciju rata u Siriji navodno su zaposleni i statisti koji su odjeveni u uniforme sirijske vojske, unajmljeni su i fotografi, a ulicama tih navodnih lažnih gradova voze se privatni, ali i službeni automobili sirijske vojske s lažnim sirijskim registarskim oznakama. Naime, te kulise trebale bi, navodno, javljaju iz Sane, poslužiti za snimanje lažnih videa i fotografija stanja u Siriji.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
15:22 19.07.2012.

Ameriko - The Land of the Free nemojte ostaviti na cijedilu ove borce za slobodu, dajte im jos vise oruzja, politicke podrske i propagande. Samo naprijed uskoro ce s cijelim svijetom zapovijedati UKUSA zemlje

FU
Fukara
15:38 19.07.2012.

Immanuell a odakle tebi sve te informacije,ako nije tajna,posebno o 20% teritorija,i da su to super jake borbe

IM
Immanuell
15:08 19.07.2012.

Pa da je sve bilo filmski izrežirano, ne bi došlo do pada i ubistva Gaddafija, ne?! Ove borbe o kojima kruže prilozi i za Russia Today i iransku Press TV nisu nikakva kulisa nego stvarnost. Priznajem da sam frapiran na kako jednostavan način su pobijeni najutjecajniji ljudi vojnog i političkog vrha Sirije. Assad je za dlaku izbjegao smrt. Na svega 20% teritorija Sirije vode se vrlo jake borbe, dok je ostatak zemlje miran. Bez obzira na tu činjenicu, vojska još nije došla u poziciju da kaže, uspjeli smo se obraniti. Ako se ovako nastavi i sljedećih 4 do 5 dana, bojim se da će biti kasno i za ovih 80% još mirnog teritorija. Stoga su ova priopćenja SANA - e o filmskim kulisama najveća glupost koju sam pročitao u zadnjih mjesec dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije