Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Etno-jazz festival

U Karlovac stižu svjetski majstori Miroslav Tadić i Denise Jannah

goran_PXL_kar_110630_466
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
18.07.2013.
u 09:48

Nastupaju i Lidija Bajuk te Goran Ilić i Astrid Kuljanić. Bit će i radionica

Zanima me slobodno izražavanje bez ustaljenih komercijalnih obrazaca – objašnjava Goran Ilić, jedan od najpoznatijih karlovačkih glazbenika, kako se počeo baviti jazzom, i to još etno-jazzom.

Dubovac prikladniji

I baš je Ilić najzaslužniji što se veza Karlovca i etno-jazza već niz godina podrazumijeva.

– Karlovac je grad parkova i rijeka. To je prirodan ambijent za etno-jazz – dodaje Ilić. U petak će u Ilićevoj organizaciji početi Sedmi međunarodni etno-jazz festival. Ranije je održavan u nekadašnjoj Vojnoj bašti, a sedmo izdanje održat će se na Starom gradu Dubovcu, u slučaju kiše u Gradskom kazalištu Zorin dom.

– Razlog za preseljenje je u tome što je na Dubovcu prikladnija atmosfera za solističke koncerte – objašnjava Ilić.

Festival će otvoriti sutra svjetski priznati gitarist Miroslav Tadić koncertom koji počinje u 21 sat. Jedna od najpoznatijih hrvatskih etno glazbenica Lidija Bajuk drži koncert u subotu. U nedjelju još jedno svjetsko ime – nastupa jazz pjevačica Denise Jannah iz Surinama, a nakon nje Ilić i Astrid Kuljanić, koji su nedavno nastupili na Cresu i zaslužili vrlo dobre kritike.

Umjetnici će održati i besplatne radionice.

Ulaznice u pretprodaji

Cijena ulaznica za jedan koncert je 50 kuna u pretprodaji, a 60 kuna na dan koncerta. Ulaznica za sva tri dana iznosi sto kuna, a karte se u pretprodaji mogu kupiti u slastičarnici Mozart.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije