Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

U kamion strpao 42 promrzla Sirijca, uhitili ga na granici

policija Ilustracija
Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL
16.04.2024.
u 19:49

Tereti ga se da je preuzeo na prijevoz četrdeset i dva državljana Sirije koji nisu imali ni putne isprave i vize niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 26-godišnjeg državljanina Moldavije zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Okrivljenog Moldavca tereti se da je u ranim jutarnjim satima 12. siječnja 2023., na području Slavonskog Broda, prema dogovoru s drugim osobama, pristao za unaprijed obećanu novčanu naknadu strane državljane prevesti ilegalno u Sloveniju.

- Tereti ga se da je preuzeo na prijevoz četrdeset i dva državljana Sirije koji nisu imali ni putne isprave i vize niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora. Tereti ga se da je mokre i promrzle strane državljane smjestio u skučeni tovarni prostor kamiona, bez prozora i prostora za sjedenje i bez grijanja, ali su ga policijski službenici zaustavili kod mjesta Donji Hrašćan u blizini granice s Slovenijom i spriječili u prelasku granice - kažu u DORH-u. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru koko mu je vijeće Općinskog suda u Čakovcu na prijedlog državnog odvjetnika produljilo zbog opasnosti od bijega.

 

GALERIJA Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
policija Ilustracija
1/15
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
20:33 16.04.2024.

12.01.2023. - tek sad ga sudite za nešto što je napravio prije 15 mjeseci?!? Uz ovakvi sudstvo stvarno smo slučajna država.

LE
Levanto
20:12 16.04.2024.

Visoke kazne i oduzimanje vozila je jedini način hlađenja tih pohlepnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije