Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POčetak veljače

Do 100 kilometara na sat: Zbog vjetra upaljen meteoalarm za dio zemlje, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Zagreb: Kiša i vjetar za zadnji radni dan u tjednu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
02.02.2024.
u 07:15

Slično vrijeme, uz slične temperature, očekuje se i ove subote. Tijekom noći s četvrtka na petak i još kratko tijekom jutra u petak očekuje se slaba kiša, najavila je meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak. No, za vikend stiže toplije i stabilnije vrijeme

Na Jadranu pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak, dok je u dijelu zemlje upaljeno narančasto upozorenje. Vjetar većinom slab, na istoku povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima, poslijepodne će na sjevernom dijelu oslabjeti, u noći i drugdje. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, duž obale i na otocima od 10 do 15°C.

Prema najavama DHMZ-a, vjetar će ovog petka u srednjoj Dalmaciji, na području Splita i okolice, dosegnuti brzinu i do 100 km/h, zbog čega je upaljen narančasti Meteoalarm. Na ostatku Jadrana do kraja dana bit će upaljeno žuto upozorenje jer se očekuju naleti bure do pak 85 km/h, no zato će cijela Hrvatska ove subote biti u ''zelenom''.

Foto: DHMZ

Slično vrijeme, uz slične temperature, očekuje se i ove subote. Tijekom noći s četvrtka na petak i još kratko tijekom jutra u petak očekuje se slaba kiša, najavila je meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak za HRT. No, za vikend stiže toplije i stabilnije vrijeme.

– Tijekom vikenda u kopnenom području pretežno sunčano i danju još toplije, a i jutra neće biti toliko hladna kao proteklih dana. Početkom sljedećeg tjedna oblačnije i još malo toplije, i ujutro i danju. Na Jadranu također sunčano. Uz slab vjetar od nedjelje raste vjerojatnost za maglu i niske oblake, uglavnom na sjevernom dijelu. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, a jutarnja će biti u porastu – objašnjava meteorologinja.

POVEZANI ČLANCI:

Zbog jakog vjetra tako je ovog petka zabrana prometa za autobuse na kat na potezu Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, upozorava HAK. 

>> GALERIJA Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

Zagreb: Kiša i vjetar za zadnji radni dan u tjednu
1/161

– Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila – objašnjavaju, no zasad nema prekida u prometovanju trajekta i katamarana.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije