Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željeznička nesreća

U izlijetanju vlaka u Italiji poginulo 11 osoba

vlak
Foto: AFP
1/3
12.04.2010.
u 11:41

Vlak je izletio iz tračnica jer je udario u odron, izjavio je Florian Schrofenneger, predstavnik vatrogasaca iz Bolzana, koji su odmah stigli na mjesto nesreće.

Najmanje 11 osoba poginulo je i oko 30 ih je ozlijeđeno u vlaku koji je danas ujutro izletio iz tračnica u talijanskoj regiji Alto Adige. Regionalni vlak izletio je iz tračnica jer je udario u odron u 9.05 sati u ponedjeljak pokraj Merana gdje prolazi kroz usko grlo.

Ta željeznička pruga u dolini Venosta jedna je od najmodernijih u regiji Alto Adige, a otvorena je 2005. Kreće iz mjesta Malles, na planini pokraj talijanske granice s Austrijom i Švicarskom, na oko 3000 metara nadmorske visine i duž obronaka dolazi do Merana.

Tim vlakom svakoga jutra voze se mnogi studenti i djelatnici.
Vlak je izletio iz tračnica jer je udario u odron, izjavio je Florian Schrofenneger, predstavnik vatrogasaca iz Bolzana, koji su odmah stigli na mjesto nesreće. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije