Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao sa 300 metara

U Italiji poginuo hrvatski alpinist Emil Gluhak (53)

Emil Gluhak
Foto: HGSS
1/3
10.09.2012.
u 10:45

Gluhak je jučer planinario te izgubio oslonac i pao s visine od oko 300 metara

U nesreći na talijanskim planinama poginuo je hrvatski alpinist Emil Gluhak (53), pročelnik varaždinskog GSS-a, javlja talijanska agencija ANSA. Emil Gluhak pao je jučer poslijepodne. U padu s oko 300 metara izgubio je život.

S još jednim hrvatskim alpinistom penjao se pokraj Dogne nedaleko od Udina, na zapadnoj strani planine Jof di Montasio (Špik nad Policami na slovenskome jeziku) Julijskih Alpi. Ta je planina visoka 2700 metara. Težina uspona najviše je 3. stupnja, ali je Gluhak izgubio oslonac i pao.

Upomoć su stigli helikopteri nacionalne spasilačke alpske službe i civilne zaštite, ali je Emil Gluhak poginuo. Drugi je hrvatski alpinist, koji je bio s Gluhakom, spašen.

– Emil Gluhak bio je vrlo iskusan alpinist, a nesreća se vjerojatno dogodila zbog krhkosti stijene i odrona uporišta. Jof di Montasio nalazi se u zapadnim Julijskim Alpama i drugi je po visini vrh u Julijskim Alpama – priopćio je HGSS.

>> Analiza DNK potvrdila: Pronađeno tijelo Viktora Tabakovića

Ključne riječi

Komentara 6

CT
cave tonitrum 62
11:07 10.09.2012.

Dobar je taj Silvije Tomašević, predugo je dopisnik iz Italije, pa je malo izgubio vezu sa stvarnim životom u domovini! Alpska služba spašavanja u Varaždinu???

GR
grandfunk
11:09 10.09.2012.

RiP!!!

TZ
tarantula-zg
11:12 10.09.2012.

Dobar je taj Silvije Tomašević, predugo je dopisnik iz Italije, pa je malo izgubio vezu sa stvarnim životom u domovini! Alpska služba spašavanja u Varaždinu??? =============== treba biti gorska sluzba spasavanja, ali ostalo je tocno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije