Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mafijaši na Laništu

U istom stanu okupljali su se Kalinić, Simović, Sova i Simić

mafija2
Boris Ščitar/PIXSELL
10.06.2010.
u 21:06

Sumnjalo se da je Simić raskomadan upravo ondje jer su u stanu nađeni tragovi krvi, no vještačenje je pokazalo da jedan od tragova pripada Sovi, a drugi nepoznatoj osobi.

U unajmljenom stanu na Jaruščici 9b na zagrebačkom Laništu, prema spoznajama policije, okupljali su se Sretko Kalinić, Miloš Simović, Mario Sova, nedavno nepravomoćno osuđen za ubojstvo, i Cvetko Simić, čiji je raskomadani torzo u ožujku nađen u Jarunu.

Policija je danas pretražila taj stan te je iz njega izuzela sve makrotragove i mikrotragove. Čini se da je Lanište bila omiljena lokacija za skrivanje pripadnicima srbijanskog, ali i hrvatskog podzemlja, a u traganje za onima koji se još skrivaju danas je bio uključen i policijski helikopter. Samo dvjestotinjak metara od spomenute lokacije, u istoj je ulici i stan koji je policija pretražila prije mjesec dana. Njime se koristio Sova, koji je tada bio uhićen zbog posjedovanja droge.

Sumnjalo se da je Simić raskomadan upravo ondje jer su u stanu nađeni tragovi krvi, no vještačenje je pokazalo da jedan od tragova pripada Sovi, a drugi nepoznatoj osobi. Je li to možda trag krvi Simovića ili Kalinića, policija nije htjela ni potvrditi niti demantirati. Sve što su našli provući će se kroz sustave AFIS I CODIS, u nadi da će tako doći do osoba koje su ondje boravile. Simović, Kalinić i ostali koji su se koristili tim stanovima unajmljivali su ih pod lažnim identitetima.

Iako se pojavila informacija da su hrvatske putovnice koje su glasile na imena Drage Cesara i Milivoja Mandića, ukradene iz hrvatskog konzulata u Tuzli, konzulat je to demantirao. Ljudi pak koji se zovu kao osobe iz Kalinićevih i Simovićevih putovnica danas su mahom na novinarske upite odgovarali da ni o čemu nemaju pojma te da im putovnice nitko nije ukrao. U vezi s tim putovnicama policija je već razgovarala s nekoliko osoba te je utvrdila da je riječ o klasičnoj krađi identiteta. Inače, dvjestotinjak metara od Sovina stana, na Laništu 5d, nalazi se stan kojim su se također koristili “zemunci”.

Zanimljivo je da su očito jako dobro organizirani kriminalci dva stana unajmili u građevinskoj tvrtki koja je izgradila velik dio zgrada na Laništu te se, osim prodajom, bavi i iznajmljivanjem stanova. Tvrtka je registrirana u Španskom, u istoj zgradi u kojoj živi Sova s obitelji.

Komentara 11

CH
chiara
08:06 11.06.2010.

Ovo kad čovjek čita jednostavno misli da je nepismen i glup. Pitanje za forumaše i sve novinare u Hrvatskoj: 1. Kad ćete početi pisati o mafiji u Hrvatskoj kojoj su na čelu političari iz visoke politike? 2. Imate li mudaa o tome pisati ili se bojite da ćete proći kao Puki? 3. Što mislite kada će se stati na kraj mafiji u hrvatskoj policiji? Moji odgovori na sve NIKAD A sudstvo je u Hrvatskoj posebna priča.

Avatar sultan46
sultan46
00:28 12.06.2010.

Kako neki lupaju praznu slamu sa komentarima a nemaju pojma o cemu se radi,, znaju samo sto procitaju u novinama,, ja osobno poznam neke i snjima sam odrastao na zapadu. a vi sto lupetate bezveze,,bolje uzmite pa nesto korisno radite nego tu bacate benzin na vatru.

VI
vidimškoj
21:22 10.06.2010.

dobro nisu imali registriranu ekipu za mali nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije