Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak pucnjave

U iščekivanju mirovnih promatrača u Homsu ubijeno 13 osoba

Hama, u prvim danima pobune stradali su plakati
AFP/PXSELL
26.12.2011.
u 11:48

Još tri osobe poginule su jučer u Homsu, a njih 124 ozlijeđeno je u granatiranju gradova okruga Bab Amro

Najmanje 13 osoba ubijeno je u sirijskom gradu Homs, tvrde borci za ljudska prava, i to samo dan prije nego s radom započinje misija promatračkog tima Arapske lige.

Grupacija nazvana Sirijska promatračnica za ljudska prava tvrdi kako su "hitci ispaljeni iz teška artiljerije u okrugu Bab Amro ubili 13, a ranili desetke odsoba". - Situacija je zastrašujuća, a granatiranje je puno intenzivnije nego ranijih dana - tvde iz organizacije.

Promatrači će sutra posjetiti Homs, javlja Telegraph, kako bi pokušali procijeniti da li Damask zaista prekida devetomjesečni sukob s prosvjednicima i pridržava li se mirovnog plana.

Još tri osobe poginule su jučer u Homsu, a njih 124 ozlijeđeno je u granatiranju gradova okruga Bab Amro, tvrde iz organizacije za ljudska prava.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar nekakav
nekakav
13:20 26.12.2011.

ajmo lojtra, objasni ti meni, kako bi se država trebala postaviti i odgovoriti na ubijanje svojih vojnika? recimo, netko u afganistanu ubije tuđeg, američkog vojnika. i što amerika napravi? pobije pol sela! to nije zločin ,a? niti osudu kod nas takav gnusni čin ne doživi ,ejr imamo slobodne medije, pa izvještavaju što im se prohtije, a znaj uda im ovakve vijesti smetaju karijeri, tj. plaći. kako je amrika odgovorila na prosvjede na wall streetu? kolačima, sendvičima, ili ipak represijom? u siriji je na djelu zadnji čin ubijanja političara i vladar koji prkoss i prijete zaljevskim država, a koje su opet pod čizmom zapada, amerike, engleske.. misliš da saudijskoj arabiji se ljepše živi nego u siriji? jel te ne smetaju samo brojke ovih pobunjenika, tj. terorista? službene vijesti od sirijskih vlasti ne prenose naši i zapadni mediji. tako je najlakše, oni više ne postoje. uskoro nećemo ni mi postojati, jer novinari nit ne pišu više o nama. tko smo u stvari mi?!

RE
@rea
13:38 26.12.2011.

Po zadnjim informacijama, Assad pregovara azil u Rusiji. Možda mu Baćuška obećao Checheniju u zamjenu za Siriju. ;o))

LO
lojtra1
12:05 26.12.2011.

\"Država\" koja granatira svoje građane zaslužuje \"hitnu demontažu\"!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije