Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIZAM

U Iraku val nasilja: U nekoliko napada ubijeno više od 70 civila

Eksplodirala ja auto bomba
AFP PHOTO
10.05.2010.
u 16:49

Nasilje u Iraku smanjeno je od okončanja sukoba šijita i sunita koji je trajao 2006. i 2007. godine, ali kako izbori, barem zasad, nisu doveli do formiranja nove vlade, napetosti i nasilje su povećani.

Najmanje 40 ljudi izgubilo je život u najnovijim eksplozijama u Iraku čime je broj poginulih u današnjim napadima u toj zemlji dostigao 77, javljaju agencije. Najmanje 40 osoba je ubijeno, a više od 135 ranjeno kada su u gradu Hilli, južno od Bagdada, ispred jedne tvornice eksplodirala dva automobila bombe, a ubrzo potom, na istom mjestu, gdje se okupio veliki broj ljudi, bombaš samoubojca digao je sebe u zrak, izjavio je glasnogovornik policije Mutana Halid.

Agencije su prethodno izvijestile da je u napadima diljem Iraka u ponedjeljak ubijeno najmanje 37 ljudi, a oko 100 ih je ozlijeđeno.

Sumnja se da su koordinirani napadi u različitim dijelovima iračke prijestolnice, kao i zapadno, južno i sjeverno od Bagdada, djelo ćelija Al-Qa'ide, koja želi pokazati da njezine snage nisu oslabljene travanjskim uspjesima američke vojske u ratu protiv pobunjenika, navodi Reuters.

Nasilje u Iraku smanjeno je od okončanja sukoba šijita i sunita koji je trajao 2006. i 2007. godine, ali  kako izbori, barem zasad, nisu doveli do formiranja nove vlade, napetosti i nasilje su povećani.

Ključne riječi

Komentara 5

JJ
jjonja
18:02 10.05.2010.

Opet Iračani ubijaju sami sebe.Pa takva stupidna obrazloženja više ne prolaze ni u Americi..Pa nije 2003-a.Glavno da USArmy, Blackwater, Xe i ostali plačenici nemaju ništa s tim.S time nam se želi poručit da se oni sami ubijaju, oni su ludaci, islamisti i nema veze što su ih Ameri ubili više od milion. Tko zna koliko će ih još pobit, ali nema veze \"oni\" i tako nisu normalni pa ćemo mi kao svjetska javnost to lakše prihvatit i preboljet ako o tome imamo takvo mišljenje koje nam se sugerira ovakvim \"vijestima\".Ma sterajte se u tri pi..

MM
Mladen Miletić
18:42 10.05.2010.

Buš baš mirno spava jel je doveo-američku demokraciju i slobodu te je narod presretan..

AC
`*acide*`
19:39 10.05.2010.

Kiro veliki, evo tvoji bratići se opet kokaju u ime alllllllllahhhhhhhhha a tebe nema da ih blagosiljaš u ime islamskog džihada , doduše s vremena na vreme pobrkate stranu pa umesto da se bijete sa hrišćanima i ješama vi se udarate međusobno, tako vam je valjda slađe što kaže ona narodna , ko će koga nego svoj svoga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije