Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dolazi zima

FOTO U Hrvatskoj zahladnjelo, snijeg pao u Gorskom kotaru

snijeg, gorski kotar (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/19
30.11.2012.
u 09:10

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici. Promet je zabranjen kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

U većini zemlje u petak je osjetno zahladnjelo. Temperature su se spustile za nekoliko stupnjeva u odnosu na prošle dane, a u gorju pada snijeg. Prema podacima DHMZ-a, u nekim predjelima u Gorskom kotaru napadalo ga je i do 17 centimetara. U većini Hrvatske ujutro je padala kiša, a ponegdje i slab snijeg. U Zagrebu su u 8 sati izmjerena tri stupnja, u Rijeci sedam, Osijeku pet, a najniža temperatura izmjerena je na Zavižanu – šest Celzijevih stupnjeva ispod ništice. Autocesta A6 Rijeka – Zagreb zbog jake bure između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobne automobile, izvijestio je HAK.

Zbog zimskih uvjeta na cestama u zaleđu Novog Vinodolskog te u Lici promet je zabranjen kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Zbog jake bure na Krčkom mostu promet je zabranjen autobusima na kat, motociklima i vozilima s kamp-prikolicama, a Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno je na snazi zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Očekuje se da će se danas temperatura zraka kretati od 0 do 6 stupnjeva, na sjevernom Jadranu od 8 do 13, a na srednjem i južnom između 13 i 17, izvijestio je DHMZ. U Dalmaciji će danas biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom. U gorskim predjelima padat će snijeg, susnježica je moguća i u nizinama, a ujutro ponegdje i snijeg. Umjerena do jaka bura s olujnim udarima puhat će na sjevernom Jadranu, a na većem dijelu srednjeg i južnom Jadranu umjeren i jak, ponegdje olujni jugozapadnjak i jugo.

>> Kraj idile: Za vikend snijeg, a u utorak temperatura -16

Je li i Vas danas zameo snijeg? Šaljite nam svoje fotografije ili video uratke na mail dojavi@vecernji.net

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:48 30.11.2012.

Hm Dolazi MMF, dolazi dug na naplatu, dolaze kamate, dolazi zima. Kad će doći standard i plača? Protiv ovih par stvari naprijed ne mogu ništa, ali protiv zime mogu. Idem kurit peć. Hrvatskim državnim obveznicama, jeftinije su mi od drva.

SI
sinisas3
09:53 30.11.2012.

bijela gov**

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije