Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Hrvatskoj kupuju Getro, a u Sloveniji krenuli s prisilnim godišnjim

getro
Arhiva VL
22.12.2009.
u 08:56

Mercator je vijest o “prisilnome plaćenom godišnjem odmoru” potvrdio, s naglaskom da je riječ o 68 zaposlenika kojima je obećano će ih pokušati prerasporediti na druga radna mjesta.

Zaposlenici vodećega slovenskog trgovačkog lanca Mercator ovih dana otvaraju omotnice s rješenjima o polugodišnjem izvanrednom godišnjem odmoru i savjetom da sami počnu tražiti novi posao

Vijest da najveći slovenski privatni poslodavac Mercator, koji zapošljava nešto više od 21.500 radnika, među kojima je i 3341 zaposlenih u hrvatskom poduzeću Mercator-H d.o.o., slovenski su novinari otkrili na dan Mercatorova preuzimanja hrvatskog trgovačkog lanca Getro.

Mercator je vijest o “prisilnom plaćenom godišnjem odmoru” potvrdio, s naglaskom na tome da je riječ o 68 zaposlenika kojima su, uz obećanje da će ih za to vrijeme pokušati prerasporediti na druga radna mjesta, ipak savjetovali da i sami krenu u potragu za novim zaposlenjem.

 – Nije riječ o otpuštanju nego o unutarnjoj reorganizaciji, posljedica koje je i zatvaranje nekih radnih mjesta. Ne smanjujemo broj prodavača, nego racionaliziramo režijska radna mjesta, a cilj nam je postići tzv. “vitke režije” – kažu u Mercatoru. Dodaju da je takva reorganizacija njihov odgovor na sve veću uključenost u međunarodno tržište i nužno potrebnu elastičnost poslovanja pa su poslovne funkcije koncerna odvojili od operativnih.

Poslovni sustav Mercator ostaje jedinstveno poduzeće čija će unutarnja organizacija omogućiti da strateški dio skrbi za daljnji razvoj čitave skupine, a razvojem i upravljanjem nekretninama bavit će se dio za nekretnine, dok će se poslovno područje Trgovina Slovenije baviti operativnim aktivnostima u Sloveniji.

Usto, nastaju i dva samostalna poduzeća, Intersport ISI d.o.o i Modiana d.o.o., pa će u vlasništvu Mercatora u Sloveniji biti osam društava.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar MarkoHR
MarkoHR
08:34 22.12.2009.

Slovenci nam besramnim ucjenama žele oteti ono, za što su još 2004. u svom Pomorskom zakoniku tvrdili da im ne pripada! S druge strane guraju se svim silama na naše tržište. NE KUPOVATI SLOVENSKE PROIZVODE, ZAOBILAZITI IH U NAJŠIREM LUKU!U! Ja to radim već godinama.

MA
maraton
08:41 22.12.2009.

Ne kupovati u Merkatoru bilo di u Hrvatskoj a od sada bojkotirati i Getro.Bilo bi dobro da Slovenci budu upoznati o nepovjerenju kupaca i da konaćno nestanu s hrvatskog tržišta.

OB
-obrisani-
08:53 22.12.2009.

Dakleljudi,samo treba dodati i Getro na listu nepoželjnih !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije