Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Pijani milijunaši”

U HAC-u nema štednje: Aute dobilo 
10 djelatnika

hrvatske autoceste,hac
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
09.08.2013.
u 13:48

Službene kreditne kartice u HAC - ONC-u koriste članovi uprave, direktori sektora, šefovi samostalnih odjela i koordinator ugovora

Uprava tvrtke Hrvatske autoceste - Održavanje i naplata cestarine umjesto da smanji broj zaposlenika koji mogu koristiti službene automobile 24 sata dnevno, a to znači i u privatne svrhe, nedavnim izmjenama Pravilnika o korištenju službenih vozila povećala je dvostruko broj zaposlenika koji imaju tu povlasticu – sa pet na 10. To je suprotno naputku Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture koje je naredilo svim cestarskim tvrtkama da se smanji broj zaposlenika koji imaju pravo na službeni automobil 24 sata dnevno.

Godišnji odmori

Tako u HAC - ONC-u osim dva člana uprave koji koriste 24 sata službene audije 6, pravo na korištenje službenih passata cijeli dan pa i za vrijeme godišnjih odmora imaju dva direktora sektora, a službene golfove mogu 24 sata dnevno koristiti predstojnica ureda uprave i četiri šefa samostalnih odjela.

Pravo na službeni A6 24 sata dnevno ima i koordinator ugovora s HAC-om, tvrtkom maticom za koju HAC - ONC održava i naplaćuje cestarinu. A taj koordinator je bivši predsjednik uprave HAC - ONC-a Jasmin Krizmanić koji je nakon što je postao načelnik općine Gornja Stubica morao otići s čela te tvrtke. Prvo je bio imenovan savjetnikom, a nakon pritiska javnosti maknut je sa te pozicije i postao je koordinator.

Ali je zadržao sve povlastice. Jedna od tih povlastica je i službena kreditna kartica, koju su nedavnom odlukom uprave HAC - ONC-a dobili svi oni koji imaju na raspolaganju i službeni automobil 24 sata dnevno, osim predstojnice ureda uprave. Tako službenu kreditnu karticu imaju šefovi odjela kontrole, nabave, za financije i za informatiku.

Bez odgovora

U HAC - ONC-u nisu odgovorili na naše pitanje o službenim automobilima i čemu služe kreditne kartice svim zaposlenicima te tvrtke koji ih imaju, uz objašnjenje da je predsjednik uprave Alen Kruhak na godišnjem odmoru. Prema podacima koje su nam iz te tvrtke poslali prije, za korištenje pet službenih automobila 24 sata dnevno, na što su dosad imali pravo dva člana uprave, dva direktora i predstojnica ureda uprave, mjesečni troškovi su iznosili oko 12.000 kuna za gorivo te 1200 kuna za cestarinu.

Sad će ti troškovi biti dvostruko veći jer se udvostručio broj zaposlenika koji imaju pravo na službeni automobil 24 sata. A tu su još i troškovi kreditnih kartica...

>> Autoceste: U gradnju smo uložili 5,5 mlrd. €, a dajemo ih za 3,2 mlrd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije