Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restaurator

U Golf star 24 godine uložio 35.000 eura i dobio 'krilatu zvijer'

velika
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
1/7
18.08.2013.
u 19:41

Što sve vlasnik jednog automobila može učiniti da bi njegov limeni ljubimac izgledao sasvim drukčije nego tisuće istih iz iste serije, moglo se vidjeti na street style natjecanju

Što sve vlasnik jednog automobila može učiniti kao bi njegov limeni ljubimac izgledao totalno drugačije nego tisuće istih iz iste serije, moglo se vidjeti na prvom street style natjecanju koje je održano u Velikoj. Glavna nagrada pripala je Darku Severu iz Zagreba za 24 godine staru golf dvojku. Ono što na prvi pogled plijeni pažnju je narančasta boja automobila, koja se, ovisno o kutu gledanja, mijenja od vrlo svijetle do najtamnije.

– Pažnju privlače i vrata koja se otvaraju u zrak kao na lamborghiniju što neke zbunjuje s obzirom da je riječ o golfu. Čak 90 posto stvari na njemu, od limarije do mehanike smo promijenili brat i ja, jedino su lakiranje i tepeciranje sjedala s kožnim presvlakama narančaste boje obavila dva druga majstora. Za dijelove koji su na njemu izmijenjeni dao sam 35.000 eura, svoj rad nismo računali. Na njemu više ništa nema originalno osim knjižice vozila – ističe Darko Sever koji je za svoga ljepotana osvajao nagrade ne samo po Hrvatskoj nego i u Sloveniji, Italiji te Bosni i Hercegovini.

Najdraže su mu nagrade koje je osvojio vani jer se tamo natječe i po 300 automobila, a u Velikoj ih je bilo 40-ak. Kod nas, za sada, još uvijek ima malo natjecatelja jer se teško nabavljaju dijelovi za preuređenje, a sve skupa i dosta košta. Među onima koji su se kao i Darko prvi kod nas počeli natjecati i Mišel Poljak iz Jakovlja kraj Zaboka. U ovom je 'sportu' od 18 godine.

- Osim novca još je važnija volja, trud i vrijeme. Svi mi to radimo nakon posla u svoje slobodno vrijeme. Okupljeni smo u udrugu Tuning garage prijatelji na kvadrat gdje jedni drugima pomažemo. Preuređenje jednog automobila traje oko godinu i pol dana – ističe Poljak koji je u Veliku došao s 18 godina starom uljepšanom opel corsom. Da je ovako natjecanje privlačno za publiku moglo se i vidjeti i u Velikoj gdje je tijekom cijeloga dana i večeri bilo podosta zainteresiranih promatrača.

– Super je što se ovako nešto organiziralo. Ima jako zanimljivih automobila. I ja sam na svome nešto mijenjao, ali ništa radikalno. Tu sam dobio neke ideje – kazao je Mario Grgić iz Požege. Zbog broj posjetitelja kao i broja natjecatelja zadovoljan je i Antonio Keresteš iz veličkog Auto moto kluba koji je ovo natjecanje organizirao.

>>U Golf natovario tačke i mješalicu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije