Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon osam dana

Primirje u pojasu Gaze - Izrael pristao na prekid vatre

Tel Aviv (1)
Reuters/Pixsell
21.11.2012.
u 08:13

Republika Hrvatska najoštrije i bezrezervno osuđuje današnji teroristički napad na autobus u Tel Avivu

Nakon tjedan dana smiruje se u pojasu Gaza. Izrael je, doznaje Reuters, pristao na primirje.

Tri palestinska novinara ubijena su u napadu na novinske agencije u Gazi gdje su izraelske snage u utorak navečer bombardirale AFP i zgradu u kojoj se nalazi sjedište novinske agencije France Press, javljaju strani mediji.

Novinari su ubijeni dok su se bili u svojim automobilima ispred jedne televizijske postaje koju kontrolira Hamas. Nitko iz AFP-a nije ozlijeđen, a Izraelci priznaju napade i ističu da im je cilj bio srušiti objekte i smaknuti agente Hamasa.

U središtu Tel Aviva eksplodirala je bomba u autobusu i najmanje je 15 ljudi ozlijeđeno,  javlja Reuters.

Eksplozija je odjeknula nedaleko od hrvatskog veleposlanstva, no nitko od građana RH nije ozlijeđen, doznajemo u Ministarstvu vanjskih poslova. 

– Bomba je eksplodirala u središtu Tel Aviva. Riječ je o terorističkom napadu. Na sreću, većina ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti – rekao je glasnogovornik izraelskog premijera. Inače, ovo je prvi teroristički napad u Tel Avivu od 2006. godine, a posljednji je bio u travnju prije šest godina kada je pakistanski terorist u bombaškom napadu ubio 11 ljudi.

>>Izraelska vlada: Dogovor o primirju još nije postignut

Komentara 49

AD
AdriaticSea
14:36 21.11.2012.

Što kažu na to Egipat i Jordan, oni su mogli prije 60 godina stvoriti Palestinu, ali naravno to Arapima nije odgovaralo, i sad svi skupa ispaštaju, ma fuj!

OB
-obrisani-
14:40 21.11.2012.

PFLP je mozda organicija koja stoji iza napada na autobus u Tel Avivu jutros, a ne Hamas... A u medjuvremenu, cini se da je IDF je 'otvorio lov' na operaciju u pojasu Gaze, kako bi se ubilo, po mogucnosti stoto vise Hamasa i PFLP operativaca. Pretpostavlja se, da ce danas 'poslovanje' eskalirati. Palestinski izvori NE vjeruju da ce do prekida vatre doci uskoro...

JO
joy
13:56 21.11.2012.

što su tražili to su i dobili,a vjerojatno će dobiti i više....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije