Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

U Galeriji Krsto Hegedušić otvoren Drugi petrinjski salon grafike

izložba,petrinja
Foto: Antun Petračić/VLM
1/7
22.11.2013.
u 22:40

U Galeriji od večeras traje izložba Drugi petrinjski salon grafike ''Suvremena pokupska grafika“, autora dr. medicine Borisa Vrge.

Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom i u njegovu sastavu Galerija Krsto Hegedušić obilježavaju svoj dan, u znaku sjećanja na otvorenje zgrade ove ustanove koncem studenoga 1954. U Galeriji od večeras traje izložba Drugi petrinjski salon grafike ''Suvremena pokupska grafika“, autora dr. medicine Borisa Vrge. Koncem 2008. u Prvom salonu predstavljeno je 50 ''Velikih pokupskih grafičara“, a na ovom Drugom zastupljeno je 11 autora, među kojima najviše mladih umjetnika rodom iz Siska, Petrinje i Karlovca, s radovima nastalih u zadnjih pet godina. Nekoliko ih je nazočilo otvorenju, na kojem su govorili Zvonimir Martinović, voditelj Galerije K. Hegedušić, autor izložbe B. Vrga, povjesničarka umjetnosti Branka Hlevnjak i pročelnica Ureda društvenih djelatnosti Grada Petrinje Izabela Žilić. 

Do sredine siječnja ostat će za pogledati grafike raznih izraza i kreativnih pristupa Slave Striegla, Ivana Antolčića, Dragutina Dade Kovačevića, Igora Cikuša, Svetlane Novaković, Edite Matan, Kristine Mareković, Ivana Novaka, Bojana Kiski, Katarine Fabijanić i Svena Kovačevića. 

Po slavljeničkom programu sutra u subotu dramska sekcija Hrvatskog doma izvest će predstavu ''Čarobnjak iz Oza“, a večernji koncert održati Petrinjski puhački ansambl, također jedna od sekcija ove središnje ustanove u kulturi Grada Petrinje. 

>>U Muzeju Brdovec izložba Udruge Vladimir Maleković

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije