Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaže: nisam kriv!

U Dubrovniku uhićen kum talijanske mafijaške obitelji?

lisice,lisičine
Duško Jaramaz/PIXSELL
02.06.2012.
u 11:46

Obojica su prebačeni u Split te im je određen ekstradicijski pritvor u trajanju od 40 dana.

Antonio (56) i Alessandro (26) Melato, talijanski državljani uhićeni prije nekoliko dana u Dubrovniku na temelju međunarodne tjeralice Interpola, sljedećih 40 dana provest će u ekstradicijskom pritvoru u Bilicama. Tako je, naime, odlučio Slavko Lozina, sudac Županijskog suda u Splitu nakon ispitivanja dvojice uhićenika, oca i sina, osumnjičenih za međunarodni šverc droge i pranje novca.

Dvojica Talijana dulje vrijeme žive u Hrvatskoj, a stariji Melato navodno je jedan od vodećih šefova ‘Ndranghete, kalabrijske mafijaške organizacije koja se smatra čak i opasnijom, moćnijom i brutalnijom od zloglasne sicilijanske Cosa nostre. Koliko je poznato, otac i sin su uhićeni nadomak zračnoj luci u Dubrovniku, odakle su trebali stići u Zagreb, a poslije su trebali nastaviti svoj put prema istoku. Prema neslužbenim informacijama, odlučeno je uhititi njih dvojicu nakon što je u Španjolskoj razbijen međunarodni lanac krijumčara droge, a među uhićenima je bio i drugi Antonijev sin.

Ova su dvojica navodno shvatila da bi mogla dočekati istu sudbinu kao i njihovi jataci pa su se spremali u bijeg, ali ih je spriječila policija. Italija sada treba poslati zahtjev za njihovo izručenje, a nakon njegova primitka splitski Županijski sud odlučuje postoje li uvjeti za izručenje

Komentara 12

OB
-obrisani-
14:39 02.06.2012.

Karamarku ili prije Ostojicu

FE
Felicijen
17:39 02.06.2012.

Tko mu je kriv. Mogao je produžiti do Crne gore...

OB
-obrisani-
13:04 02.06.2012.

Tko mu je izdao dozvolu boravka? To pitanje treba postaviti Karamajku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije