Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesiguran grad

U Dubrovniku svaki četvrti dan napad na strane goste

fuego
Zvonimir Pandža/Pixsell
17.07.2010.
u 18:30

Dubrovčani se sve češće pitaju što se ovog ljeta događa u njihovu gradu te je li biser Jadrana umjesto turističke meke postao meka za batine.

Ako svjetska kriza nije spriječila strane goste da ne dođu u Dubrovnik, to bi moglo nasilje na dubrovačkim ulicama u koje su često uključeni i turisti. Posljednji u nizu napada u malo više od mjesec dana dogodio se na proslavi blagdana Gospe od Karmena u jedan sat poslije ponoći u noću na subotu.

Napadnuti Nijemci

Kraj tvrđave sv. Ivana u Dubrovniku, zbog zasad nepoznata razloga domaći su se mladići sukobili s četvoricom maloljetnih Nijemaca. Jedan od Nijemaca zadobio je površinsku posjekotinu. Na sreću, u trenutku izbijanja incidenta u blizini su bili policajci koji su spriječili teže posljedice.

– Ispitujemo okolnosti događaja – kratko je rekla Marija Gjenero, glasnogovornica dubrovačke policije.

Dubrovčani se sve češće pitaju što se ovog ljeta događa u njihovu gradu te je li biser Jadrana umjesto turističke meke postao meka za batine.

Jer kad je u malo više od mjesec dana u gradu šest tučnjava, s tim da su u pet napadnuti turisti, jasno je da nešto nije u redu.

Sve je počelo 21. lipnja kada je Mislav Đ. (36) pretukao Emmu (25) iz Britanije te njezinu dvije godine mlađu sestru Lucy. Povod napadu bilo je to što Britanke nisu pristale na seksualni odnos. Na početku srpnja, točnije u noći na 2. srpnja, u klubu East Westu pretučena su dva Irca. Donald B. (23) teže je, a Liam E. (36) lakše ozlijeđen. Za napad je osumnjičen dubrovački borac ultimate fighta Kristijan Perak koji je redar u tom klubu. U Cavtatu su trojica Dubrovčana u dobi od 18 i 19 godina 9. srpnja pretukli Južnoafrikanca Antona R. (33) slomivši mu nosnu kost, a Brazilac Luis F. (23) dobio je izljev krvi u mozak kada ga je 13. srpnja pretukao njegov vršnjak iz Dubrovnika. Napadači su jednom bili stranci, pa je tako skupina u kojoj je bilo sedam Francuza napala Dubrovčanina (16) nanijevši mu teške ozljede po cijelom tijelu, a zbog ozljede glave morao je hitno biti operiran te je još, baš kao i Brazilac, na liječenju u Općoj bolnici Dubrovnik.

Zloglasne Pile


Upravo ova dva posljednja slučaja dogodila su se na Pilama, zapadnom ulazu u dubrovačku gradsku jezgru u kojoj uvijek ima dosta ljudi pa se zbog toga Dubrovčani čude kako se to moglo dogoditi a da policija nije niša učinila iako ondje često patrolira. Pile su prvi put u svjetskim razmjerima spominjane u vezi sa slučajem Britt Lapthorne jer je nesretna Australka prije dvije godine posljednji put viđena baš na tom području dok je izlazila iz diskokluba Fuego. Mnogi Dubrovčani smatraju kako se zbog nemilih događaja mora mnogo više napraviti na sigurnosti.

Pogleda li se pak koliko stranih turista dolazi u Dubrovnik, onda ovo jesu pojedinačni slučajevi, ali pet napada na strance u 20-ak dana trebalo bi zabrinuti sve čimbenike u Dubrovniku. Smrt Britt Lapthorne dovela je grad na naslovne stranice svih svjetskih novina. Ne želimo valjda čekati da se takvo što opet dogodi?

Komentara 40

IB
Irina_Brankovic
19:31 17.07.2010.

Nigde veće bede nego na Kubi a tamo nikog ne biju.

IM
imezavečernji
14:08 19.07.2010.

Dubrovački seljačići!

OB
-obrisani-
19:16 17.07.2010.

kud bas nijemce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije