Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kuloari bruje

U drugom krugu sinergija protiv Tomislava Karamarka?

SABOR HDZ (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
20.05.2012.
u 11:27

Drugi bi krug glasanja bio rizičan za sve. Najviše se ovom scenariju nadaju oni koji podupiru J. Kosor, koji očekuju da će u drugom krugu njihova izabranica dobiti glasove protivnika Karamarka

Izaslanici računaju da je najvjerojatnije kako će doći do drugog kruga izbora za predsjednika HDZ-a, dakle da će se glasovi dovoljno "rasplinuti" na petero kandidata da nitko, a ovdje se ponajviše misli na Tomislava Karamarka, neće uspjeti sakupiti oko 1100 glasova, više od 50 posto.

Uđe li se u drugi krug, bruje kuloari, tada na scenu stupa svojevrsni dogovor svih kandidata i, po tom scenariju glasovi svih onih koji nisu u prvom krugu glasali za Karamarka trebali bi se preusmjeriti onom kandidatu koji uđe u drugi krug zajedno s T. Karamarkom. Stoga je i jasno htijenje Karamarkovih pristaša da već u prvom krugu pokušaju osigurati svoje ambicije.

Drugi bi krug glasanja bio rizičan za sve. Najviše se ovom scenariju nadaju oni koji podupiru J. Kosor, koji očekuju da će u drugom krugu njihova izabranica dobiti glasove protivnika Karamarka. Radije će glasati za nju nego Karamarka, jer on ''unosi strah''. Barem su tako, kažu, doživjeli njegovu predaju potpisa kada je s četrdesetak izaslanika stigao u Središnjicu stranke u subotu. Drugi pak vjeruju da će u drugom krugu izaslanici čiji kandidati izgube radije svoj glas dati Karamarku, s obzirom da izbor J. Kosor ne bi predstavljao baš nikakvu promjenu, a oni je žele.

Atmosfera isčekivanja je apsolutna, napetost se vidi, čak je i "predviđena", s obzirom da dnevni red ide brzo, a od svih gostiju, primjerice, bio je predviđen tek jedan govor, pa je govorio samo Branko Hrg predsjednik HSS-a. I hadezeovci jedva čekaju da, po prvi put, u atmosferi koja jako odudara od svih dosadašnjih, kad je puno toga bilo unaprijed namješteno, ovog puta izaberu između čak 5 kandidata.

Komentara 11

VE
velikazmija
13:08 20.05.2012.

mislio sam na-- naslov -a ne na način --isprika --

HM
H_marac
13:38 20.05.2012.

Najbolji i najozbiljniji kandidat među njima je Domagoj Milošević, mlad, perspektivan političar, koji ima mnoštvo toga za ponuditi, nadamo se samo da će ljudi koji biraju znati to i prepoznati, sve ostalo je samo dno hdz-a i hrvatske politike

VE
velikazmija
13:07 20.05.2012.

ako je ovaj način istinit a ja ću vam sad reći koliko je istinit --kasko nisu to poduzeli tu sinergiju na presjedničkim izborima isto ih je grojčano bilo zašto se onda nisu dogovorili -- pa nije vrag da su onda su onda više volili komunističke presjednike nego svoje -zato shvatite ko vam sad sugerira --ok-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije