Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 zahtjeva upravi

Štrajkaši: Ne želimo štetu Croatia Airlinesu nego ga želimo spasiti

Štrajk Croatia Airlines (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/8
08.03.2012.
u 10:09

Radnici Croatia Airlinesa, kako sami kažu, ovim štrajkom upozorenja traže 11 zahtjeva od kojih je svakako najvažniji onaj da se prestane zapošljavati ljude preko agencija

Piloti, mehaničari, stjuardese i predstavnici novog sindikata u četvrtak su u šest ujutro počeli jednodnevni štrajk koji će potrajati sve do petka u šest sati ujutro. Šesto radnika Croatia Airlinesa, kako sami kažu, ovim štrajkom upozorenja traži 11 zahtjeva od kojih je svakako najvažniji onaj da se prestane zapošljavati ljude preko agencija. To se odnosi na stjuardese, a piloti traže više sati odmora između noćnih letova.

>>Zbog štrajka Croatia Airlines otkazala 30 letova

– Imamo dva leta i između njih dva i pol sata odmora i onda opet dva leta, sve to poslije ponoći. Taj odmor nije dovoljan. Mi želimo raditi, ali želimo raditi sigurno, ne ugrožavajući nikoga, ni putnike ni kompaniju – izjavio je kapetan Hrvoje Bušić.

Predstavnici četiriju sindikata poručili su da je ovo upozorenje upravi i najveće upozorenje Vladi od koje traže da povede računa o svom vlasništvu. Tijekom ova 24 sata pretpostavlja se da će biti otkazana 24 leta, a Croatia Airlines za neke linije na kojima je prodano najviše karata osigurat će prijevoz putnika avionima nekih drugih kompanija.

– Radnici Croatia Airlinesa koštaju manje od 15 posto ukupnih troškova, a uprava ne kontrolira ostalih 75 posto troškova. Čak i da svim radnicima, primjerice, ne isplate plaće, neće moći pokriti svoje dugove. Mi ne možemo tražiti da uprava ode, ali možemo upozoriti na problem. Ne želimo stvoriti štetu ovoj kompaniji, mi je samo želimo spasiti – objasnio je Bušić.

Komentara 7

Avatar Nikad robom
Nikad robom
11:54 08.03.2012.

ovi piloti su stvarno besramni... - rade 500 sati godišnje, dok je u svijetu norma 700 sati... - imaju godišnjeg duplo više nego je normalno... - imaju prijevoz od kuće do posla i natrag, dok u njemačkoj Lufthansi na posaoo dolaze podzemnom... - u evropi su predmet sprdačine i ismijavanja zbog svojih \"kvaliteta\"... i sada traže još veća prava??? obični šoferi koji su si umislili da su neke face - kao prije 50 godina... baš njih briga za štetu koju trpi kompanija - ionako to sve plaća država...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:01 08.03.2012.

Hm Bolje bi ovim ljudima bilo da nisu skretali pažnju na sebe. Sad će tek dobiti po nosu. Croatia Airlines je neobična tvrtka koja ne može funkcionirati na pravom tržištu i kad porezni obveznici otkriju što sve tamo plačaju, -- bit će dosta ljuti, bez obzira što se nikada nisu vozili avionom.

LU
lutomirski
13:22 08.03.2012.

a vi nemozete zatraziti da uprava ode, znaci nesposobna uprava...onda pusite i dalje i nemojte strajkovati...budale velike...jos ih podrzavaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije