Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultradesničari

U Češkoj privedeno 100-ak prosvjednika protiv Roma

ceska,prosvjed desnicara
YouTube Screenshot
25.08.2013.
u 11:13

Najžešći sukobi policije i izgrednika zabilježenio su u Ostravi i Českim Budějovicama gdje su prosvjednici skrenuli s najavljenih ruta te pokušali ući u područja naseljena Romima

Više stotina ultradesničarskih aktivista pojavilo se na antiromskim prosvjedima u gradovima širom Češke. Oni su ponegdje rezultirali uličnim neredima nakon kojih je, navode češki mediji, privedeno oko 100-ak osoba.

Najžešći sukobi policije i izgrednika zabilježenio su u Ostravi i Českim Budějovicama gdje su prosvjednici skrenuli s najavljenih ruta te pokušali ući u područja naseljena Romima, javlja Radio Prag. Policija je na boce i kamenje odgovorila suzavcima dok su zabrinute organizacije za zaštitu ljudskih prava u pojedinim mjestima otrganizirali protudemonstracije.

One su zatražile pojačanu zaštitu pripadnika romske zajednice koja je, kao najsiromašnija skupina u Češkoj, često meta ekstremno desničarskih skupina.

>>Tisuće Mađara na ulicama prosvjedovalo protiv popisa Židova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije