Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gigantsko otrkiće

U Čečeniji pronašli jaja dinosaura stara 60 milijuna godina

jaja u čečeniji (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.04.2012.
u 12:30

Dinosaurova jaja pronađena su zbog gradnje ceste, radnici su, naime, eksplozivom uništavali gromade stijena na granici s Gruzijom i naišli na neobične oblutke

Ruski geolozi otkrili su u Čečeniji 40 fosiliziranih gigantskih jaja dinosaura čija se starost procjenjuje na čak 60 milijuna godina. Pronađeni obluci promjera su od 25 centimetara pa sve do jednog metra. Čečenska će vlada pronalazište proglasiti prirodnim rezervatom kako bi privukli turiste. Otkrivena jaja proučit će i paleontolozi te utvrditi koja je izumrla životinja položila jaja.

– Dosad smo pronašli 40 komada, ali točnu brojku zasad ne mogu reći jer je moguće da je još mnogo jaja skriveno pod kamenjem – kazao je geolog s čečenskog sveučilišta za Daily Mail.

Dinosaurova jaja pronađena su zbog gradnje ceste, radnici su, naime, eksplozivom uništavali gromade stijena na granici s Gruzijom i naišli na neobične oblutke pa su pozvani i geolozi koji su utvrdili da je riječ o neobičnom pronalasku.

 

 

 

 

Komentara 1

MO
mozel
16:11 18.04.2012.

Kamena jaja od dinosaura,mozda su ova kamenja bila jaja koja su se polupala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije