Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUŽNJAČKI LINČ

U Carterovu rodnom mjestu obješena lutka s natpisom "Barack Obama"

Carterovo rodno mjesto
AFP
04.01.2010.
u 16:06

Lutka crnca s natpisom "Barack Obama" obješena je na glavnoj ulici u Plainsu u Georgiji, rodnom mjestu 39. predsjednika SAD-a Jimmyja Cartera. Tajna služba istražuje slučaj.

Američka tajna služba istražuje slučaj lutke koju je netko "linčovao" u noći s petka na subotu u Plainsu u Georgiji, rodnom mjestu Jimmyja Cartera, demokrata koji je na čelu SAD-a bio od 1974. do 1980. i dobitnik je Nobelove nagrade za mir.

Glasnogovornik tajne službe Ed Donovan izjavio je da su vatrogasci u subotu ujutro uklonili lutku crnca s natpisom "Obama" koju je netko objesio ispred crveno-bijelo-plavog znaka na glavnoj ulici s natpisom "Plains, Georgia – dom Jimmyja Cartera, našeg 39. predsjednika". Pripadnici tajne službe, u čiji djelokrug spada i fizička zaštita predsjednika i njegove obitelji, istražuju taj slučaj, kao što istražuju i sve ozbiljne prijetnje predsjedniku.

- Voljeli bismo da se to nije dogodilo. To nije publicitet kakav se gradu Plainsu sviđa – izjavio je za novine Journal-Constitution iz Atlante Jan Williams, upravitelj hotela Historic Inn na Main Streetu gdje je lutka i nađena. No, neki stanovnici tog grada od oko 700 stanovnika nisu iznenađeni incidentom, poput Trevora Simsa koji je izjavio:

- Pogrešno je to što su učinili Obami, ali nisam time šokiran. Ovo je lijepo mjesto za život ovakvo kakvo jest, ali nekim se ljudima to još uvijek ne sviđa.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:37 04.01.2010.

Fančoviću, nije Carter vladao od 1974. nego od 1976. godine. Zar niste u stanju provjeriti niti takve elementarne podatke?

DR
DrArslanagic
18:15 04.01.2010.

Ako cemo vec o detaljima, Jimmy Carter je bio predsjednik od 1977 do 1981. Izabran je 1976. ali kao i svaki predsjednik (nakon FD Roosevelta) daje zakletvu i postaje predsjednik u Januaru naredne godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije