Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASAKR U DAMASKU

Bombama po šijitima: ubijeno najmanje 45 ljudi

Damask
Foto: Reuters
31.01.2016.
u 13:17

Meta napada bila je džamija u kojoj se nalazi grob Muhamedove unuke Sajide Zeinab

Najmanje 45 ljudi je poginulo, a  najmanje 40 ih je ranjeno u dva bombaška napada u glavnom gradu Sirije Damasku. Ta brojka najvjerojatnije nije konačna, jer se informacije stalno mijenjanju. 

Prva eksplozija, najvjerojatnije automobila-bombe, odjeknula je pored šijitske džamije u kojoj se nalazi grob Muhamedove unuke Sajide Zeinab. Gdje je i kako eksplodirala druga bomba, zasad nije sasvim jasno.

Sirijski državni mediji potvrdili su obje eksplozije. Državna televizija prekinula je redovni program kako bi izvijestila o "dva teroristička napada, od kojih je jedan bio automobil-bomba, kojeg je slijedio bombaš-samoubojica". I ovaj medij tvrdi da su napadi izvedeni u blizini džamije Sajide Zeinab.

Ova je džamija, sveto mjesto svih šijita, već bila meta napada u veljači prošle godine kad je bombaš-samoubojica na kotrolnoj točki u blizini svetišta raznio četvero prolaznika i ranio njih 13.

Istog mjeseca pogođen je autobus sa šijitskim hodočasnicima iz Libanona. Tada je poginulo najmanje najmanje devetero ljudi, a napad je pripisan Al-Nusri.

>>  Večernjakov reporter probio se u Siriju: Damask je danas pust grad

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
14:28 31.01.2016.

............zna se da takve podhvate financira Saudijaska vlada ,,,nista novo..

Avatar lvan12
lvan12
15:30 31.01.2016.

Staviti militantni Islamizam sa svim oblicima selafizma i vehabizma izvan zakona, iste tretirati jednako kao naciste, fašiste, komuniste i sva ostala zla... tek tada će normalni muslimani moći normalno živjeti bez etiketa. Ovako potiću na teror a skrivaju se iza "slobode vjere"... Nije ni nacizam pao dok nije pao Berlin, neće tako ni islamski ekstremizam dok ne padnu oni koji ga potiču iz Rijada, Ankare i Dohe.

Avatar superhik74
superhik74
17:39 31.01.2016.

To su od "demokratskog zapada" i njihovih vazala Turske i Saudijske Arabije sponzorirani "umjereni oporbenjaci". Koliko bi tek ubili da nisu "umjereni".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije