Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedan 10 mil. kn

U Bizovačkim toplicama otvoren najveći bazen s valovima

bizovačke toplice, bazeni
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/10
05.08.2015.
u 20:03

Novi je bazen znatno veći od svih devet starih zajedno, a sagrađen je u samo mjesec i pol, na praznoj livadi

Najveći bazen s valovima u Hrvatskoj otvoren je u Bizovačkim toplicama, a znatiželjnici su već od 11 sati ujutro doslovce čekali u redovima na blagajni. Kupači su se brčkali na bazenima koji zauzimaju gotovo 2500 metara četvornih metara, ispunjenih sa 1800 kubika vode, a novi je bazen znatno veći od svih devet starih zauzima – prostire se na 1700 kvadrata. Sagrađen je u samo mjesec i pol dana, na praznoj livadi, i to gotovo u tišini, bez većih najava.

– Osam je plivačkih staza dubine 1,80 metara, a ostali je dio na razini 0,80 do nule, tako da se i djeca mogu igrati u plićaku. Kupači se, usto, mogu sunčati na više od 500 ležaljki – navodi Ivica Baković, direktor Sunčanih toplica Bizovac, tvrtke koja je lani u lipnju postala vlasnikom ovog kompleksa.

Riječ je, naime, o tvrtki Jake Andabaka, koji je posrnule Bizovačke toplice kupio za približno 15 milijuna kuna na sedmoj javnoj dražbi. Najavio je odmah silna ulaganja, a samo će prva faza doseći stotinjak milijuna kuna.

Samo je bazen stajao deset milijuna kuna, a nekoliko metara dalje iz temelja niče nova zgrada lječilišta, koja će imati 120 kreveta. Građevinske skele će se potom preseliti i na zgradu Hotela Termia, koji dobiti tri plus zvjezdice.

– Izgradit će se 30 novih soba, ukupno će onda biti 230 ležajeva, ali visoke kategorije – najavljuje Baković.

Planira se uskoro i gradnja prvog kampa na istoku zemlje. Uz cestu Bizovac – Brođanci niknut će 30 montažnih kućica, u koje će se moći smjestiti 80-ak gostiju. Već nagodinu treba graditi, otkriva naš sugovornik, tri, četiri obiteljska bazena, s toboganima.

– Zamašnjak je ovo koji je teško zaustaviti. Zaposlenih je bilo 44 prije mjesec dana, sada ih je 80, a planiramo ih uposliti još 40-ak. Prednost ima lokalno stanovništvo, stručno u svom poslu. Najzanimljiviji su nam kuhari i ugostitelji, a najkvalitetniji su otišli raditi sezonski na more pa čekamo da se vrate – zaključuje on. Velike promjene pozdravljaju i kupači.

>> U Bizovačke toplice do lipnja iduće godine uložit će se 45 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije