Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lice s tjeralice

U BiH uhićen Željko Vrbat kojeg Hrvatska traži zbog razbojstva

vrbat
MUP
13.04.2010.
u 14:13

Vrbata se u Zagrebu tereti da je s Kristijanom Čabrajom i Darkom Marinićem u prosincu 2007. orobio Getro u Sesvetama.

Željko Vrbat (47), kojeg hrvatska policija traži zbog razbojstva u sesvetskom Getrou 2007., kada je jedna osoba ubijena, a druga ranjena, uhićen je koncem prošlog tjedna u BiH. Kako doznajemo, Vrbata policija BiH sumnjiči da je sa Sašom N. (26) iz Jajca i Branislavom K. (24) iz Bosanskog Broda 8. travnja orobio poslovnicu Hypo banke u Odžaku. Naoružani trojac razoružao je zaštitara, a iz banke su odnijeli najmanje 100.000 KM. No bijeg im nije bio duga vijeka jer su ih snimile nadzorne kamere te su po tome identificirani.

Vrbat je uhićen 9. travnja pred svojom kućom u Derventi, a uz njegovo ime na na MUP-ovoj tjeralici navodi se opaska da je izrazito opasan, vjerojatno naoružan i sklon pružanju otpora. Određen mu je jednomjesečni pritvor, što znači da se sutra najvjerojatnije neće pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je njemu i Kristijanu Čabraji trebalo početi suđenje zbog pljačke sesvetskog Getroa.

Naime, Vrbat je, kako doznajemo, 19. ožujka primio sudski poziv za zagrebačko ročište, a prema nekim naznakama bio je voljan doći u Hrvatsku i predati se. On inače ima hrvatsko i državljanstvo BiH i zbog sesvetskog slučaja već je svojedobno bio priveden na policiju u BiH, ispitan i – pušten.

Vrbata se u Zagrebu tereti da je s Kristijanom Čabrajom i Darkom Marinićem u prosincu 2007. orobio Getro u Sesvetama. Upali su naoružani i zapucali po zaštitarima Sokol Marića koji su im uzvratili vatru. U toj je pucnjavi poginuo Marinić, a Čabraja je teško ranjen i ostao je invalid.

Vrbat je malo nakon događaja pobjegao u BiH gdje se skrivao posljednjih godina. Navodno je bio u BiH jer nije htio biti u pritvoru do početka suđenja, a sada se odlučio predati. No umjesto na sudu u Zagrebu, završio je u BiH u pritvoru.

Komentara 4

OB
-obrisani-
15:20 13.04.2010.

al mu po glavetini ne vidiš odakle je.

OB
-obrisani-
22:56 13.04.2010.

Taj je isto na popisu branitelja, eto sad ja gledao i nije točno da je uopće bio u ratu.

MM
Mladen Miletić
12:30 14.04.2010.

U BiH uhićen Željko Vrbat kojeg Hrvatska traži zbog razbojstva, Glavaša ne jel on nije razbojnik nego saborski zastupnik, i bez njega se može pa i da ih polovica postanu bosanci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije