Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pao' na granici

U BiH priveden Josip Tiolić optužen za ratne zločine

'za crnu....17. 02. 2004.  lisice ilustracija za oslobadjanje od lisica i pokusaj samoubojstva vjesanjem  lisice uhicenje snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/Arhiva VL
04.07.2013.
u 14:15

Istaknuto je da su, prema prikupljenim dokazima, "žrtve silovane, zlostavljane i mučene na izuzetno ponižavajuće načine, u čemu je osumnjičeni sudjelovao, a od posljedica mučenja i zlostavljanja određeni broj zarobljenika smrtno je stradao"

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine priopćilo je da je lišen slobode Josip Tolić, osumnjičen za kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Kako javlja B92, Tolić je pod istragom Tužiteljstva BiH, a osumnjičen je da je, "kao pripadnik 102. odžačke brigade HVO-a, sudjelovao u psihičkom i fizičkom zlostavljanju zarobljenika srpske nacionalnosti  u više zarobljeničkih logora na području Odžaka i Bosanskog Broda od svibnja do listopada 1992. godine".

Istaknuto je i da su, prema prikupljenim dokazima, "žrtve silovane, zlostavljane i mučene na izuzetno ponižavajuće načine, u čemu je osumnjičeni sudjelovao, a od posljedica mučenja i zlostavljanja određeni broj zarobljenika smrtno je stradao".

Kako je prije objavila Fena, pripadnici granične policije Brod uhitili su ga jučer u 11 sati  nakon što je graničnom kontrolom ustanovljeno da je za njim raspisana tjeralica zbog  ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Tolić (46) je identificiran u autobusu koji je prometovao na relaciji Zurich- Srebrenica na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod.

>>Petru Ćiriću, krvniku s Ovčare, 15 godina zatvora

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije