Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužiteljstvo Srbije

U Beogradu optužnice zbog ratnog zločina u Belom Manastiru 1991.

sud
web
24.06.2010.
u 14:18

Četvorica su pod optužbom za ubojstva, teror, mučenja, zastrašivanja i nečovječno postupanje prema civilima.

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika SUP-a Beli Manastir za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u ovom baranjskom mjestu u drugoj polovici 1991., javlja beogradski dnevnik Danas. U priopćenju tužiteljstva navodi se da su Zoran Vukšić, Slobodan Strigić, Branko Hrnjak i Velimir Bertić optuženi za ubojstvo najmanje šest civila nesrpske nacionalnosti, protuzakonita zatvaranja, narušavanje tjelesnog integriteta, zastrašivanje, teror, mučenja i nečovječna postupanja prema civilima.

Oni su tada bili pripadnici Jedinice za posebne namjene iz sastava policijskih oružanih grupacija tzv. SAO Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem i svi su državljani Republike Srbije. Tužiteljstvo je 24. prosinca 2009. podnijelo zahtjev za provođenje istrage istražnom sucu odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu protiv četvorice osumnjičenih, kada ih je temeljem naloga tužiteljstva policija privela i od tada su u pritvoru.

Hrvatsko Državno odvjetništvo  ustupilo je 2008. srbijanskom tužiteljstvu za ratne zločine ovaj kazneni predmet Županijskog suda u Osijeku na temelju Sporazuma o suradnji i progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida zaključenog u listopadu 2006.

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:58 24.06.2010.

................................Stici ce ih ruka PRAVDE! Ako ne ruka Bozija za sva zlodjela koje su pocinili!

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
15:25 24.06.2010.

. ..MiLLošević KUDI pa onda MiLLošević SUDI. ..YOYOpet TAKTIKA kraljevine Srbije da je ona ISKLJUČIVI\"PRAVNI\"NASLEDNIK SFRY A \"NAŠI\"NDH PRAVNI\"MOZGOVI\"ALA Josipović&Co.(Šeks,Valentić,ArloviCH..)NIŠ\"NE KUŽE. ..OZZ\"NICA. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije