Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turisti lake mete

U Baški na Krku pola litre piva 10 kn, u Rovinju 25, u Dubrovniku 33

pivo
Arhiva VL
21.06.2010.
u 08:38

Osim na kopnu, gdje se litra piva može naći već za 20 kuna, i neki otočni ugostitelji odlučili su namamiti turiste cijenama.

Bravo za ugostitelje na otoku Krku! Oni su dokaz da nije sve tako skupo na Jadranu, barem što se tiče piva – puni riječi hvale bili su austrijski turisti koji ljetuju na našem najvećem jadranskom otoku.

Naime, oni tijekom svog ljetovanja uživaju u pivu od pola litre za samo 10 kuna u restoranu Cicibela u Baški na otoku Krku.

Nakon nevjerojatno visokih cijena piva, poput onog u Rovinju za 25 kuna te malog domaćeg piva za 33 kune u Dubrovniku, cijene na Krku pravo su osvježenje za turiste i dokaz da ima i onih koji ne misle samo na zaradu u vrijeme sezone nego i na to da im i iduće godine dođu njihovi gosti.

U kontinentalom dijelu Hrvatske potraga za jeftinim pivom već je nešto jednostavnija.

Tako, primjerice, u nekim kafićima u prigorskom gradiću Svetom Ivanu Zelini, koji je poznat po vrhunskim vinarima i vinima, u vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva gosti mogu uživati u litri domaćeg piva za 20 kuna, a litra stranog piva drži cijenu od 25 kuna.

Možda će te dobre vijesti umiriti i većinu turističkih radnika na Jadranu koji su poprilično burno reagirali na divljanje cijena koje proteklih dana pratimo preko dojava uznemirenih gostiju.

Tako je direktor Turističke zajednice Bola Markito Marinković zabrinuto izjavio da neki uporno pokušavaju u dva mjeseca zaraditi za cijelu godinu.

– Ali, to ne ide. Za turizam je najbolja reklama kvalitetna ponuda i realna cijena – poručuje Marinković. S njim se složila i direktorica Turističke zajednice Dubrovnika Jelka Tepšić koja ipak opravdava visoke cijene, ali samo na Stradunu.

Zapazite li negdje veliku razliku u cijenama, javite nam na 01/6300 431, 01/6300 401 ili na e-mail kontakt@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 51

NI
niko36
12:15 21.06.2010.

E bas bi volio vidjeti gdje se u CH pije pola litra piva za 20-25kn? Pa tamo je kava 30 kn.

ST
standup
18:54 21.06.2010.

zasto ne usporedi sa Norway-Norveskom, ..tamo je 1-pivo u obicnom baru- 1000 do 1500 kuna ??

NI
niko36
12:12 21.06.2010.

Onda ti gromCH nisi nigdje ni bio! Kakvi Svicarci i micka paterina! Najvece cicije nasvjetu a o realnosti netreba ni pricati. Pa tamo je kg mesa 60Fr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije