Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALARM
Povratak na članak

U Austriji prvi slučaj oboljenja od MERS virusa

- Pacijentica je u kritičnom stanju, ali reagira na terapiju i u smjeru je stabilizacije, rekao je glasnogovornik bečke Udruge zdravstvenih ustanova za domaću novinsku agenciju APA

Komentari 3

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
13:57 30.09.2014.

Nakon sto je USA patentirala Ebola virus pod patentnim brojem “CA 2741523 A1", jeli to najnovije iz USA labaratorija? Hoce li nas Nato i s tim virusom iz njihovih aviona prskati? Ili je ovo reklama za otrovna MERS cjepiva, sto svakako trebaju napraviti maksimalnu stetu covjekovom zdravlju. U ostalom 99% cjepiva danas su za to i napravljena da uniste covjekovo zdravlje i covjeka a ne da mu pomogne.

VL
Avatar spira
spira
20:30 30.09.2014.

Amerika je namerno izazvala epidemiju ebole u zapadnoj Africi od koje je stradalo više od 3.000 osoba kako bi američka vojska testirala najnovije biološko oružje, objavile su najveće dnevne novine u Liberiji “Dejli obzerver”. Profesor biohemije Siril Broderik na državnomnom univerzitetu u Delaveru, koji je autor teksta, tvrdi da su u zaveru umešani Medicinski institut američke vojske za istraživanja infektivnih bolesti, poznat po istraživanjima u oblasti biološkig ratovanja, Američki centar za kontrolu bolesti, međunarodna organizacija “Doktori bez granica”, farmaceutske kompanije “Tek-mira” i ” Glasko Smit Klajn” i državna bolnica u Kenemi, gradu u Sijera Leoneu. Kako piše Informer, Broderik naglašava da je epidemija ebole izbila nekoliko nedelja nakon što su se u medijima pojavile tvrdnje da američko ministarstvo odbrane finansira istraživenja virusa ebole na zdravim ljudima. - Ministarstvo odbrane SAD dalo je 140 miliona dolara kanadskoj “Tekmiri” da izvede istraživanja. Ona su počela u januaru 2014. Sastojala su se u tome da se smrtonosni virus ubrizga zdravim ljudima, kako bi se testirala novonastala vakcina – navodi Broderik. Mesec dana kasnije proglašena je epidemija ebole, a “Tekmira” je odmah ponudila svoje još nedovoljno ispitane vakcine protiv ebole. - Treba naglasiti da je upravo ta vakcina, kao i svaka druga, jedan od oblika biološkog oružja – naveo je Broderik i dodao da je interesantno da u gradu Kenemi koji se našao u centru epidemije, američka vlada ima laboratoriju za istraživanje virusa u svrhu pravljenja biološkog oružja

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.