Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dominantni u 2013.

Twitter Vlade RH iza leđa ostavio i Baracka Obamu i Bijelu kuću!

twitter, vlada rh (1)
Screenshot: Twitter
24.07.2013.
u 15:15

Vlada RH ostavila je iza sebe iza Baracka Obamu, Državno tajništvo SAD-a, Bijelu kuću, Europsku komisiju, Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije, francuske diplomate i mnoge druge

Hrvatska Vlada među najaktivnijim je profilima na Twitteru te se ponovno nalazi na ljestvici 25 najpovezanijih političkih Twitter-računa!

Potvrdio je to istraživački projekt Twiplomacy, agencije Burson-Marsteller (SAD) koji je analizirao ukupno 505 profila vlada, šefova država, ministara vanjskih poslova i utjecajnih lidera u svijetu, priopćeno je iz Ureda Vlade.

Vlada Republike Hrvatske na društvenoj mreži Twitter po aktivnosti je zauzela 3. mjesto, odmah nakon Dominikanske Republike i Venezuele, a time je zapravo i potvrdila status najaktivnijeg Twitter-računa u Europi i jednog od aktivnijih među vladama i političarima u svijetu, ostavljajući iza sebe Baracka Obamu, Državno tajništvo SAD-a, Bijelu kuću, Europsku komisiju, Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije, francuske diplomate i mnoge druge. Što se tiče interakcije s korisnicima, uz Fidži i Austriju, hrvatska je Vlada najkomunikativnija na svijetu, a na razini svih čelnika u Europi, uz poljskog premijera Donalda Tuska i švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta, Vlada Republike Hrvatske vodi najviše razgovora s drugim Twitter-korisnicima.

U kategoriji najpovezanijih profila, odnosno onih koji imaju najviše zajedničkih kontakata s drugim ispitanim računima, osim Vlade RH, nalaze se i švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, Europska služba vanjskih poslova te ministarstva vanjskih poslova Poljske, Velike Britanije i Francuske. U istraživanju se profil Vlade RH opisuje kao produktivan, interaktivan i angažiran.

Hrvatska Vlada u prosjeku objavljuje oko 33 ‘tvita’ na dan, od kojih se gotovo 50% odnosi na odgovore i komunikaciju s korisnicima. Među najpopularnijim ‘tvitovima’ je onaj o osnivanju Vladina Odjela za online komunikaciju iz siječnja 2012., vijest o službenoj Twitter-verifikaciji korisničkog računa Vlade iz travnja 2013. te čestitka i poruka dobrodošlice u povodu ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine.

Prema Twiplomacy istraživanju, najviše sljedbenika na Twitteru imaju Barack Obama, poglavar Katoličke crkve Papa Franjo, Bijela kuća te predsjednik i premijer Turske.

>>Hrvatska vlada prva u regiji kojoj je Twitter potvrdio profil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije