Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SJEVER' PROTIV 'JUGA'

Tvrtka 'North Face' tužila 'imitatora'

Winkelmann
abcnews.com
10.01.2010.
u 15:04

Student koji je poznatu tvrtku odjeće za ekstremne uvjete 'North Face' parodirao svojom linjom odjeće za slobodno vrijeme 'South Butt' našao se pred sudom

Tvrtka "South Butt" ("Južna stražnjica") koju je prije dvije godine osnovao gimnazijalac iz st. Louisa James Winkelmann (danas 19-godišnji student) predmet je sudske tužbe koju je pokrenuo North Face Apparel Corp., proizvođač poznatih perjanih jakni i druge planinarske odjeće.

Dok je simbol North Facea tri luka koji podsjećaju an padinu planine, logo South Butta je dva preokrenuta luka koji predstavljaju stiliziranu stražnjicu; moto North Facea je "Never Stop Exploring", "nikad ne prestani istraživati", dok je moto South Butta "Never Stop Relaxing", "nikad se ne prestani opuštati", uz napomenu: "Zašto bi se verali po planinama kad se možemo odmarati doma?".

Winkelmann kaže da je ime njegovog proizvoda legitimna parodija i da je mogućnost da mušterije pobrkaju dvije robne marke zanemariva; na službenoj stranici njegove tvrtke, uz izjavu da nisu ni na kakav način povezani s North Faceom, piše i "ako niste u stanju razlikovati lice od guzice, odite pa kupite nešto kod North Facea a ne kod nas".

Sudsko ročište zakazano je za 27. siječnja.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nevera999
16:32 10.01.2010.

tko će krast i varat ako neće židov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije