Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODULARNE ZGRADE

VIDEO Tvrtka iz BiH oduševila Austrijance: U samo 30 sati napravili su zgradu

Screenshot/YouTube
15.03.2024.
u 07:56

Modularna gradnja svakim danom postaje sve veći trend u građevinarstvu širom svijeta, zbog same brzine gradnje, veće kontrole troškova i kvalitete, te bolje samoodrživosti – rekao je izvršni direktor Dino Šačirović

Samo 30 sati bilo je potrebno tvrtki iz BiH da u Austriji montira stambenu zgradu koja se sastoji od 27 modula i četiri segmenta terase. Projekt je obuhvatio izgradnju dvije stambene zgrade modularnog tipa od 1500 m² stambenog prostora, raspoređenog u 20 stanova. Tijekom montaže druge zgrade održana je prezentacija kompanije Module One i sistema modularne gradnje.

Tvrtka iz Brčkog svoj je projekt u austrijskom gradu Wiener Neustadtu završila 8. ožujka.

– Većina ljudi ovaj tip gradnje poistovjećuje s kontejnerima i montažnim kućama, što je u suštini neusporedivo s onim što mi proizvodimo, a to su višekatni objekti koji mogu imati različite namjene. Modularna gradnja svakim danom postaje sve veći trend u građevinarstvu širom svijeta, zbog same brzine gradnje, veće kontrole troškova i kvalitete, te bolje samoodrživosti – rekao je izvršni direktor Dino Šačirović za Biznisinfo.

VEZANI ČLANCI

– Montažu stambene zgrade smo iskoristili za prezentaciju kompanije Module One, odnosno naših tehničkih rješenja koja su rezultat mukotrpnog rada proteklih godinu i pol dan – navodi direktor Šačirović. Svi prisutni, kao i sami građani Wiener Neustadta, bili su oduševljeni brzinom gradnje i stupnjem gotovosti isporučenih modula. Slučajni prolaznici su bili fascinirani načinom i brzinom gradnje, jer ujutro kada su kretali na posao je bila samo temeljna ploča, a već poslije podne u povratku dočekale su ih završene dvije etaže zgrade. Brzina njihove gradnje privukla je i medije širom Austrije.

- Ohrabruje me vidjeti da je naš proizvod s oznakom “Made in Brčko”, “Made in Bosna i Hercegovina”, jako dobro prihvaćen na tržištu Europske unije, što pruža temelje za sigurno poslovanje naše kompanije u budućnosti – istaknuo je direktor Šačirović.

Komentara 4

Avatar Zavratnica
Zavratnica
09:36 15.03.2024.

Bosna je tehnološki naprednija od Skandinavije. Danci prodaju Austrijancima Lego kocke, a Bosanci Lego zgrade.

Avatar barba_arba
barba_arba
10:10 15.03.2024.

Ne triba ići u Bosnu, U Krapini je firma, koja to već preko 20 godina uspješno izvodi u Njemačkoj. Od vrtića, do modularnih bolnica.

Avatar Crni labud
Crni labud
09:15 15.03.2024.

Samo dajte. Svaka inovacija koja ide u smjeru brže i produktivnije stanogradnje je dobro došla. Ionako cijenu kvadrata ne određuje kvaliteta gradnje koliko lokacija. Ne vjerujem da je lošije od limenki a tamo se traži 3000 eura za kvadrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije