Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protokol o suradnji

Tužiteljstva Srbije i BiH zajedno protiv počinitelja ratnih zločina

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
31.01.2013.
u 14:05

Na principu dobrovoljnosti, ovaj dokument omogućava ustupanje dokaza i informacija u predmetima ratnih zločina između dva tužiteljstva, a posebno u slučajevima paralelnih istraga.

BEOGRAD – Tužitelj za ratne zločine Republike Srbije Vladimir Vukčević i glavni tužitelj BiH Goran Salihović potpisali su danas u Bruxellesu Protokol o suradnji u progonu osumnjičenih za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i zločin genocida. Za ratne zločince od sada će na svim granicama u regiji biti podignuta rampa pravde. Stvorena je mogućnost efikasnije zaštite interesa žrtava, rekao je tom prilikom Vukčević. Iz srbijanskog tužiteljstva navode da je potpisivanjem Protokola s Tužiteljstvom BiH zaokružen neophodan okvir za pravdu u regiji jer Protokol definira instrumente za efikasno procesuiranje osumnjičenih za ratne zločine. Na principu dobrovoljnosti, ovaj dokument omogućava ustupanje dokaza i informacija u predmetima ratnih zločina između dva tužiteljstva, a posebno u slučajevima paralelnih istraga.

Komentara 2

AL
aljustina
17:18 01.02.2013.

Da li to znaci da ce dragi nam susedi prihvatiti da je i medju Srbima bilo zrtava? Ako da, pozdravljam inicijativu jer zrtve su zrtve i one vise nemaju nacionalnost ni stranu za koju su se opredelile, one su jednostavno zrtve.

UG
ugljesa
16:36 02.02.2013.

Mi smo svoje zločince već kaznili. Jedino da počnemo da izmišljamo nepostojeće. Naser Orić slobodno šeta Sarajevom, a odgovoran je za ubijanje hiljada Srba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije