Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tuže HAC zbog otkaza jer nisu bili na poslu dok su bili u zatvoru

hac
Boris Ščitar/Pixsell
18.02.2010.
u 00:00

Jurica Prskalo, bivši šef HAC-a, Željko Kandžija, šef gradilišta, te Goran Legac, direktor građenja, već su preko odvjetnika podnijeli HAC-ovoj pravnoj službi žalbe na rješenje o otkazima što je, potvrdio nam je izvor iz HAC-a, uvertira za tužbu.

Direktorska trojka koja je donedavno bila u Remetincu zbog sumnje da je oštetila HAC za 22 milijuna kuna preplativši Skladgradnji bojenje tunela tužit će Hrvatske autoceste jer su dobili izvanredne otkaze dok su bili u pritvoru. Tužbi se jedino neće pridružiti Marijo Lovrinčević, bivši član uprave HAC-a, jer je on dan prije uhićenja u studenome sam podnio ostavku.

Pravna sramota

Jurica Prskalo, bivši šef HAC-a, Željko Kandžija, šef gradilišta, te Goran Legac, direktor građenja, već su preko odvjetnika podnijeli HAC-ovoj pravnoj službi žalbe na rješenje o otkazima što je, potvrdio nam je izvor iz HAC-a, uvertira za tužbu. Krešimir Krsnik, odvjetnik Ž. Kandžije, potvrdio nam je jučer da će njegov klijent tužiti HAC jer je, kako kaže Krsnik, obrazloženje da su pritvoreni direktori dobili otkaz jer nisu dolazili na posao – pravna sramota.

– Mogli su ih suspendirati jer se protiv njih vodi istraga – dodao je Krsnik. Ljubo Pavasović Visković, koji zastupa Gorana Legca, kaže pak kako još nisu donijeli odluku o tužbi. Budući da je Prskalo prema svom ugovoru nakon smjene s mjesta predsjednika uprave imao pravo na funkciju savjetnika, ali i da su ostali direktori pošto su smijenjeni mogli ostati raditi u HAC-u, uprava tog javnog poduzeća odlučila se na izvanredne otkaze kako se ne bi našla u situaciji da navedeni koje se sumnjiči za kriminal nakon izlaska iz pritvora dođu na posao u HAC.

Pronevjera milijuna


Pravnici su kao razlog za otkaz naveli to što direktori ne dolaze na posao, a to nisu ni mogli jer su bili u pritvoru. To je bio nužni pravni manevar iako je ispao smiješan argument jer ih se sumnjiči za pronevjeru 22 milijuna kuna.

Komentara 24

OB
-obrisani-
09:22 18.02.2010.

Hrvatji ,imate zelo lepu deželu!!! hahahaha

JA
jaso
10:41 18.02.2010.

sve ih na goli otok,dat in čekiće s željeznom drškom,pa da vidiš kako napreduje auto cesta

DU
Deleted user
08:53 18.02.2010.

Neće je lako ni vratit makoliko god to mnogi priželjkivali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije