Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda u studenom

Turudić: Gdje je novac, vratite ga već danas! Ježić: Treba mi 30 dana

robert ježić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
25.10.2012.
u 07:15

Sanader i njegova obrana tvrde da Ježić pokušava sebi osigurati povoljniji položaj u postupcima koji se protiv njega vode

Priliku da još jednom objasni kako su se pusti milijuni našli na njegovu računu, najprije na onom tvrtke Xenoplast, a zatim i drugog poduzeća, Robert Ježić dobio je već u četvrtak kada je ponovo sjeo na klupu za svjedoke Županijskog suda u Zagrebu. Njegovo saslušanje odredio je po službenoj dužnosti sud, a iako se u petak  očekivalo i svjedočenje Stephana Hurlimanna koji je novac primio kao direktor Xenoplasta, ono je prebačeno na 8. studenog.

Ježića  je ispitivao sudac Ivan Turudić koji je krenuo "u glavu" pitajući Ježića: "Gdje je novac?"

– Na mom računu – kazao je Ježić objašnjavajući sucu, koji ga je pitao zašto još nije vratio novac, da će ga vratiti u roku od 30 dana. Ostaje pri tvrdnji da je taj novac bio mito za Sanadera.

Sudac Turudić na kraju mu je kazao da ga neće držati za riječ, ali da očekuje da se novac pojavi na računu Županijskog suda u Zagrebu.

Suđenje se približava kraju te je predsjednik sudskog vijeća za 12. studenog najavio završno obraćanje stranaka, nakon čega slijede završni govori, a presuda se očekuje najranije 16. studenog.

"Vratit ću novac"

Novac je kod mene i vratit ću ga i ako Sanader ne bude proglašen krivim. Govorio je tako riječki poduzetnik Robert Ježić svjedočeći na suđenju bivšem premijeru u aferama Ina – MOL i Hypo. Spomenuti novac, pet milijuna eura, nalazi se, kazao je, na računu njegove tvrtke Dioki Holding sa sjedištem u Švicarskoj, a riječ je o polovici mita koje USKOK stavlja na teret Ivi Sanaderu.

Sanader i njegova obrana tvrde da Ježić pokušava sebi osigurati povoljniji položaj u postupcima koji se protiv njega vode.

USKOK Sanadera tereti da je za 10 milijuna eura mita prepustio upravljačka prava u Ini mađarskom MOL-u, dok obrana tvrdi da je novac o kojem Ježić priča njegov novac koji je dobio od ruskog oligarha Mihaila Gucerijeva za lobiranje oko projekta Družba Adria, što je naftaš pred ovim sudom i potvrdio.

>>Opet bez Hurlimanna, no na klupu za svjedoke još jednom će Ježić

9.30 sati

Robert Ježić danas nije klasični svjedok. Pitanja danas postavlja sudac Ivan Turudić nakon čega će pitanja moći postavljati obje strane u postupku.

– Gdje je novac, Ježiću – pitao je sudac.

– Na računu tvrtke Dioki Holding.

– Vi ste se obvezali dostaviti taj novac RH, zašto to niste učinili – pita sudac.

– Nisam dobio precizne upute.

– Učinite to već danas – kazao mu je Turudić na što je Ježić kazao da će novac dati u najkraćem mogućem roku od 30 dana.

Ježić ostaje pri tvrdnji da je novac mito za Sanadera.

10.30 sati

Nakon stanke koju je odredilo sudsko vijeće kako bi raspravilo o predloženim dokazima, suđenje je nastavljeno.

Vijeće je odlučilo da će se ispitati Pal Kar iz Ine, a u vezi s LODO-om, ugovorom s MOL-om, izvršnim direktorima te o Imri Fazakasu.

Čitat će se i dokumentacija koju je predložila obrana. Još će se jednom ispitati i Vesna Trnokop Tanta.

Suđenje se nastavlja 8., 9., 12., 13., 14. i 16. studenog.

Obrana je predložila neposredno ispitivanje Nede Prpić što je vijeće prihvatilo pa će svjedočiti 8. studenog u 8.45 sati.

– Ispitat ćemo 91-godišnju svjedokinju u kolicima... – komentirao je na koncu suđenja I. Turudić.

Komentara 43

EU
EUROPA
08:01 25.10.2012.

Informacija za HR-pravosudje i HR-uskok da znaju kako bi to zavrsilo u EUROPI. 1.Jezic bi bio davno u zatvoru. Svicarska je najveca praonica kesa na svijetu, 40% svjetskog kesa je u Svicarskoj. Gotovo sav taj kes je kriminalan. Svaki Njemacki poduzetnik se znoji i pri pomisli da ima neke veze sa Svicarskom. U HR je normala da se tajkuni hvale da imaju tvrtke u Svicarskoj a suci i istrazitelji to zbunjeno slusaju. U Njemackoj sigurno zavrsavas u zatvoru ako ti se dokaze da si osnovao BRIEFKASTENFIRMA (tvrtka postanski sanducic) sa ciljem pranja novca. Svicarski bankari vas savjetuju: 1. donesi malo kesa (nikako preko racuna). 2. Mi ce mo ti naci covjeka koji ce ispostavljat fiktivne racune za savjetovanje (CONSULTING) ako ne zelis unistiti vlastitu tvrtku, nemoj pretjarivati. Ocito da Jezicu nije bio problem 5 ili 10 mil. €.. Ne pada mi na pamet branit Sanader ali da li je Jezic pouzdani svjedok. Pozdrav iz EUROPE.

DU
Deleted user
08:26 25.10.2012.

Koliko li on ima love na tom racunu ako nezna od kud mu 5 miliona? Banda Zna se kakva.

AY
amsterdam yoca
07:54 25.10.2012.

Sudska bagro.... onu baku ste zatvorili radi 600 kn duga, fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije