Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštro upozorenje
Povratak na članak

Tursko pravilo zaštite neba – "presrest ćemo i ptice u letu"

Odnosi NATO-a i Rusije napeti su još od izbijanja ukrajinske krize

Komentari 31

Avatar zong
zong
12:29 24.11.2015.

Turci štite IS! Nadam se da će im Rusi održati lekciju...

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
12:34 24.11.2015.

Rusi sada trebaju samo objaviti obavještajne podatke o tome koje države i na koji način pomažu i financiraju ISIL, po svemu sudeći Turska je duboko zaglibila u to.

VL
Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
13:01 24.11.2015.

,,,a ako rusi nešto pokušaju to je direktan napad na nato savez,,,pošto smo i mi u nato savezu znači li to da smo i mi u ratu s rusijom,,,e moj narode kako smo samo srljali u čudnovate saveze tipa nato i eu,,,bez referenduma bez alternative,,,zar je to demokracija i izbor i sloboda ja mislim da nije

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:34 24.11.2015.

Doći ćemo do apsurdne situacije, gdje će javno mijenje u većini zemlja NATO saveza podržavati Rusiju u eventualnom sukobu, jer se vodstvo Turske jasno stavilo na jednu stranu i sve to zbog Kurdskog pitanja. Bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije.

VL
Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
13:38 24.11.2015.

Turska jedan od najvećih i najjačih "potpomagatelja" IS! Istovremeno Turska se bori i za "lidersku poziciju" unutar muslimanskog svijeta i oko "toga"se žestoko sukobljava s Iranom! Realno, Turska je danomice i u taktičkom, i u strateškom pogledu sve udaljenija odija od "Zapada" a opet "Zapad" joj ne može faktično ništa jer je Turska uteg američke ravnoteže prema Rusiji! I "krug" užasa se tako zatvara i ne može se predvidjeti što nosi budućnost. Za Europu bi bilo najbolje sklapanje "interesnog saveza " s Rusijom, što opet Ameri neće dozvoliti (ili točnije, to neće dozvoliti Židovsko-cionistički lobi u SAD) i pitanje je da li Europa uopće može izbjeći sukob civilizacija prema kojem bi se i WWII mogao biti kao ...."kamilica"?!

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:32 24.11.2015.

Režim sultana Erdogana prisan je suradnik terorista svih oblika na području Sirije. Ruski planovi moraju tretirati Tursku kao neprijateljsko područje.

VL
UR
Urar
13:08 24.11.2015.

mogla bi vam se ta ptica po.rat na glavu....uz saude, amere i izraelce, turci su najveće štetočine na BI, i naravno da ništa ne rade bez američkog amenovanja. Očekujemo uskoro kako Iranci ili Sirijci ruše turski zrakoplov.

VL
DU
Deleted user
12:37 24.11.2015.

A nista od ovog nece biti,,,Putin toliko lud nije da sad krene s nekom akcijom protiv Turske,,jedino sto ce mozda napravit da Turci vise nece nesmetano moci bombadirat Kurde na podrucju Sirije.......

VL
GR
Grappler
14:08 24.11.2015.

Muka mi je na samu pomisao da Hrvatska kao članica nato-a (koje se istina ništa ne pita) ipak u ovoj situaciji bude dala potporu sultanu erdoganu. Gade mi se i EU i nato.

VL
Avatar an utik et mejiban
an utik et mejiban
17:11 24.11.2015.

turci sami ste sebi skocili u stomak, moze se desiti da vam kurdi pocnu obarati zrakoplove. nadam se da ce ih rusi opskrbiti sa opremom.

VL
KA
karambita
16:32 24.11.2015.

Zagabria1, ajde, ne trabunjaj gluposti. Asad kao legalni predsjednik Sirije je odobrio Putinu da ruski avioni mogu nesmetano letiti nad sirijom i bombardirati IS. Najprije se informiraj i ne pisi nebuloze kad nemas pojma

VL
FM
fabo_miki
12:40 24.11.2015.

nije normalno

VL
Avatar superhik74
superhik74
19:31 24.11.2015.

Nema ovdje nista novoga pa svi znamo da vec godinama Turci opremaju, obucavaju, financiraju I propustaju preko granice ISIL-ovce i ostale teroristicke skupine, cak je I nasa drzava preko njih I Jordana naoruzavala "rusioce rezima" po naredbi gospodara iz NATO pakta. Ovo je jos jedna smisljena provokacija s ciljem zastite ISIL-a koji je pred raspadom nakon dvomjesecnog Ruskog bombardiranja. Kompletna strategija "rusenja rezima" I postavljanja marionete u Siriji je propala I smisljena provokacija je bila za ocekivati.

VL
MX
Mister X
18:33 24.11.2015.

zbog prvobitnih ruskih zračnih napada na teroriste na sjeverozapadu Sirije, u blizini pokrajine Latakije, što je područje koje ""kontroliraju (turkmenske)= Turske borbene snage", koje Ankara-Amerika - NATO naoružava - podržava. Radi se o državljanima turskog podrijetla. Da je zrakoplov paov pao u Turskoj to bi bio dokaz da su Rusi jako pogriješili ovako je jasno . Crni poglavica Husein naredi provocira j dalje jer računa Putin je pametan on neće možemo ga izazaivati provocirati do kostiju ... konačno kukavica došao da samo bomba naše saveznike u gotovo rasturenoj Siriji i tu nema šanse protiv nas NATO saveza . Kraj citata; zato neće početi nuklearni rat ipak se ne radi o Rusiji nego o Siriji .. Konačno sad zna Putin rušenje Ruskih aviona to je tek poćetak .....

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
12:40 24.11.2015.

igrate se vi moćnika al na krivoj strani i jaoh si ga euniji kad turćin dobije europsku kartu i ulazak u uniju tad ćete tekar vidjet s kim su švabe kuhale kad vam nahrle svi s bliskog istoka u unijuu jer davat će isto kao i sad šverceri državljanstvo svima i slobodan im put svima od tamo a para ima kao blata

VL
MO
mobitel20
12:59 24.11.2015.

Turci stite svoje interese u Siriji a ne ISIS. Nazalost, privremeni saveznik jest im ISIS. To nikakao nije dobro, ali isto tako Rusi su dobrodosli samo kao nuzna protuteza, jer i oni,naravno, tu su iskljucivo zbog interesa. Mi trebamo,kao dioio NATO-a otvoriti temu kuda ide ova nesekularna Turska, ali to nikako ne znaci da brojni uvezeni rusofili na portalima imaju ikakve sanse...usmjerite se na BiH, Crnu Goru...tamo imate nekakve sanse,hehe.

VL
DU
Deleted user
19:14 24.11.2015.

Da li bi Rusi pustili da Turski avioni lete u ruskom zračnom prostoru ?

VL
AT
Atlantis1
16:25 24.11.2015.

Car Vladimir i Sultan Erdogan, opasno. Jedan se upustio u avanturu u Ukraini, jer zeli obnoviti SSSR, a drugi u Siriji, jer sanja o novom otomanskom carstvu. Tesko povjerovati da smo u 21. stoljecu.

VL
ZA
zagabria1
13:12 24.11.2015.

Ajmo bit iskreni, šta Ruse briga koga podržavaju Turci. Jednako kao što ni Turke nije briga koga podržavaju Rusi. Sve je to geopolitička igra moći, čovječanstvo ništa nije naučilo kroz stoljeća. Ne b bio problem što se tamane međusobno, jedini problem je nuklearni potencijal koji je dat ljudskoj rasi, a ona je poznata po nepouzdanosti i nepameti da ne kažem neljudskosti

VL
ZA
zagabria1
13:15 24.11.2015.

Najsmješnija mi je ruska izjava da nisu povrijedili turski prostor jer su letjeli u Siriji. Kao da su u Siriji legalno a ne svojom geopolitičkom silom. Isto kao i Ameri

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.