Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećanje stanovnika

Erdogan od Turkinja zatražio da rade na podizanju nataliteta. Evo koliko djece traži od žena!

Turski predsjednik Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
05.06.2016.
u 18:13

"Odbaciti majčinstvo predstavlja odbacivanje čovječanstva", rekao je Erdogan u govoru tijekom inauguracije novog sjedišta Udruge turskih žena i demokracije (KADEM)

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan je zatražio od Turkinja da imaju najmanje troje djece, ocijenivši da je život žene nepotpun ako nema potomaka.           

To su posljednje u nizu spornih izjava turskog predsjednika kojima želi povećati broj stanovnika zemlje, koji je već u velikom porastu posljednjih godina.

Erdogan je naglasio da je gorljivi pobornik rada žena, koji ne bi trebalo predstavljati prepreku rađanju djece.

"Odbaciti majčinstvo predstavlja odbacivanje čovječanstva", rekao je u govoru tijekom inauguracije novog sjedišta Udruge turskih žena i demokracije (KADEM).

 "Preporučio bih najmanje troje djece", naglasio je. Prošlog ponedjeljka je ocijenio da obiteljsko planiranje i kontracepcija ne odgovaraju muslimanskih obiteljima i time izazvao ogorčene reakcije feminističkih aktivistica.

Prema službenim statistikama je u 2015. u Turskoj zabilježeno preko 79 milijuna stanovnika, prema 68 milijuna 2000. Erdogan ima četvero djece, dva sina i dvije kćeri.

>>Metropolitsko bogatstvo i ruralna bijeda Erdoganova kalifata

Komentara 30

LJ
LJU39
18:35 05.06.2016.

nek radjaju koliko oce sretno i ovo sto ima po evropi njegovi treba pokupit i vratit za tursku tako da covjek bude sto prije sretan sa brzim porastom stanovnistva kao i evropa..

Avatar kravata
kravata
18:26 05.06.2016.

Zato i traze visu za europu da ih bude jos vise da je netko drugi hrani a da se odgajaju protiv ti isti.

EN
enresu
22:32 05.06.2016.

Kurdistan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije