Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATO

Turska spriječila savezničke letove nad Libijom

nato
Reuters
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
21.03.2011.
u 00:18

Sjevernoatlantsko vijeće nije se uspjelo dogovoriti o preuzimanju upravljanja zonom zabrane letenja nad Libijom

Sjevernoatlantsko vijeće (NAC), koje je cijeli vikend zasjedalo, nije se ni do ponoći uspjelo suglasiti oko plana savezničkoga uključivanja u provedbu zone zabrane letenja nad Libijom koji je sastavio Vojni odbor NATO-a. Prihvatilo je samo vojni plan provedbe UN-ova embarga na naoružavanje Gadafijevih snaga.

Planu prema kojemu bi NATO od Amerike preuzeo upravljanje operacijom Odisejeva zora suprotstavlja se Turska, a izdavanje takve “izvršne naredbe” zahtijeva jednoglasnost svih 28 država članica NATO-a.

NAC će nastaviti vijećati u ponedjeljak, a američki izvori očekuju dogovor “unutar iduća dva dana”.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
00:59 21.03.2011.

tako je sad ce libijci malo njima zabiberiti

Avatar guten_tag
guten_tag
01:04 21.03.2011.

hoće li zločinac koji je pokrenuo ratnu agresiju protiv libije biti optužen i izveden pred haaški sud . ako su naši generali , koji su nevini , već godinama utamničeni i lažno optuženi hoće li ovi biti optuženi . tajj koji je pokrenuo ratnu agresiju je , prema izjavama gadafijevog sina , koristio donacije od gadafija za predizbornu kampanju . sve ove propagandne akcije medija smo mi prošli prije dvadesetak godina i pet dugih ratnih godina agresije i okupacije državnog teritorija .

FL
flick
00:47 21.03.2011.

Raspada se fašistička koalicija. Živio pukovnik Gadafi i libijski narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije