Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktualno

Turizmu treba i malo sreće, a Lorencina ona obilno prati

Darko Lorencin
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.07.2015.
u 12:00

Novi rekordi definitivno se smiješe Hrvatskoj. On sam na to kaže: 'Naučili smo lekcije od lanjske srpanjske rupe, fokusirali se na promociju, i mi i privatni sektor prilagodili smo se okolnostima na tržištu, inzistiranje na novim proizvodima daje rezultata, a posjet raste i zahvaljujući projektu produljenja sezone Hrvatska 365'

Na svoj neupadljivi, pomalo činovnički način, bez puno uskličnika i uz dosta fraza, ministar Darko Lorencin sretno će i ove godine privesti hrvatski turistički brod na stranu mediteranskih pobjednika.

Novi rekordi definitivno se smiješe Hrvatskoj. On sam na to kaže: “Naučili smo lekcije od lanjske srpanjske rupe, fokusirali se na promociju, i mi i privatni sektor prilagodili smo se okolnostima na tržištu, inzistiranje na novim proizvodima daje rezultata, a posjet raste i zahvaljujući projektu produljenja sezone Hrvatska 365.” Ne sjede, međutim, prekriženih ruku ni njegovi kolege u vladama Egipta, Tunisa, Turske, Grčke. Egipatski i tuniski turistički radnici već dugo se sizifovski naprežu da iz javnog pamćenja izbrišu strašne slike terorističkih napada i opet zakotrljaju kotač turizma.

Nakon nedavnog pokolja turista u Sousseu jasno da je u dogledno vrijeme za to nemaju izgleda. Turska pak na sve načine nastoji da sjena rata u Siriji i općenito Islamske države ne padne na njena ljetovališta. Lijepoj, sigurnoj, poznatoj i nedalekoj Hrvatskoj nije lako konkurirati ni Grčkoj, u kojoj je na kocki puno više od jedne sezone i koja zasad nudi posve siguran i ugodan odmor, ali s nešto manje komfora nego što su Europljani navikli.

Redovi pred bankomatima, nestašica gotovine i povremeno prazne police trgovina inkomodiraju razmaženog gosta, a, boje se ljudi, možda su to samo vjesnici većih, ozbiljnih problema... U takvom okruženju, kako ne pomisliti: ta gosti bi nam ovog ljeta došli čak i da se naš ministar turizma u svom kabinetu hladi s nogama na stolu. Sreća mu je, nema sumnje, vjerna suputnica. Ali većina naših turista ipak dolazi zato što im je Hrvatska prvi izbor. Dio je zasluga za 2015., nemoguće je poreći, i na hrvatskim turističkim čelnicima predvođenima nenametljivim Lorencinom. A je li moglo i bolje, više? E to je već nova, druga priča...

>>Turizam donosi 600 mil. eura više, Lorencin očekuje čak osam milijardi

>>Darko Lorencin: Ove sezone nadam se većim prihodima od lanjske 7,4 milijarde €

Komentara 13

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:04 09.07.2015.

Kad već stručnosti nema....

SW
swimm
13:14 09.07.2015.

8 milijardi eura, 8 milijardi eura ove godine od turizma,a mi sve moramo dati za kredite. sramota

Avatar ivo587
ivo587
12:45 09.07.2015.

sve mi ovo smrdi nešto da je istina..ljudi se žale na moru da je turista sve manje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije