Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka se nalaz

Turisticu iz Meksika "Koljač s Marjana" ipak je silovao?

'meksikanka 5'
Foto: ''
1/3
30.08.2012.
u 07:45

Živimo u vremenu u kojem je kultura nasilja strahovito prisutna. Ubojica može biti osoba za koju će svi koji je poznaju reći da je vrlo pristojna. Ne znači da je ovo napravio Splićanin, kaže dr. Dodig

Policija i tužiteljstvo intenzivno i detaljno rade na rasvjetljavanju okrutnog ubojstva Selene Margarit Graciano Macedo (31) iz Meksika, čije je tijelo pronađeno u subotu na splitskom Marjanu, ali ni s kakvim službenim podacima ne izlaze u javnost.

Ljepši spol u strahu

U tužiteljstvu još uvijek čekaju nalaz s patologije. Obdukciju je obavila prof. dr. Marija Definis Gojanović, poznata i iskusna vještakinja sudske medicine koja nije raspoložena ni za kakve izjave dok traje istraga. Još, kako doznajemo, nisu stigli ni nalazi vještačenja iz MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić iz Zagreba, kamo su poslani biološki uzorci koji su pronađeni pregledom tijela i noktiju te analizom predmeta koji su pripadali Seleni. Očekuje se da bi svi nalazi u Državnom odvjetništvu mogli biti danas.

Policija je do sada obavila niz obavijesnih razgovora. Rekonstruiraju kretanje mlade Meksikanke, provjeravaju kontakte koje je imala, a primili su i španjolskog veleposlanika. Još uvijek u šoku i nevjerici, Selenin brat Emanuel, uz kojeg su prijatelji koji su u Split doputovali iz Francuske, čeka kad će tijelo svoje sestre prevesti u Meksiko. Uz pomoć službenika veleposlanstva Meksika iz Budimpešte, u tijeku je rješavanje administrativne procedure za prijevoz koji će, kako Večernjak doznaje, platiti meksička vlada. Dozvola za ukop izdat će se u skladu s dinamikom istrage, Selenino tijelo bit će prevezeno u Meksiko kad o tome odluči sud. Dok mjerodavne institucije šute, što je i razumljivo s obzirom na brojne nepoznanice s kojim su istražitelji suočeni, neslužbeno se doznaje da je nesretna Meksikanka prije okrutnog ubojstva bila silovana.

Splićani ovih dana raspredaju raznorazne priče. Na svakom koraku čuju se pitanja: tko je ubio Selenu, zašto, je li bila silovana, šeta li najlipšim gradom na svitu manijak ili više njih... Stravično ubojstvo mlade djevojke unijelo je strah u kosti pripadnica ljepšeg spola, ali i onih koji se hvale bicepsima i tricepsima. Marjan je gotovo pust i usred bijela dana. Kao da su nestali brojni trkači, šetači, ljubitelji prirode, oni koji su s Marjanom i uz Marjan odrasli.

Filmovi potiču nasilje

– Ovo je strašno što se dogodilo, ali ovakvi zločini događaju se, na žalost, u cijelom svijetu. Živimo u vremenu u kojem je kultura nasilja strahovito prisutna. I filmovi koji se prikazuju na televiziji potiču na nasilje. Teško je reći što se ovdje dogodilo. Može biti osoba za koju će svi koji je poznaju, susjedi i drugi, reći da je vrlo pristojna. Ne znači da je ovo napravio Splićanin – kaže prof. dr. Goran Dodig, poznati psihijatar.

Komentara 74

GE
gensher
08:16 30.08.2012.

To se dešava zato što policija u RH nije sposobna otkriti počinitelje takvih kaznenih djela. Naša policija je puna policajaca koji su se preko veze upisivali na akademiju, ne zbog toga što imaju afinitete za taj posao, nego radi sigurnosti državne službe, radi toga što ako nežele mogu nekažnjeno biti u neradu, radi benificiranog radnog staža, ranog odlaska u mirovinu i mita i korupcije kroz koji mogu sebi materijalnu korist izvuć. Pored takvih ćemo postati kriminalni eldorado...

OB
-obrisani-
08:21 30.08.2012.

- Tko je Paravinja? Samo povucite paralelu

OB
-obrisani-
08:22 30.08.2012.

- Ove minuse tipa CENZOR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije