Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas – Alijana Vukšić

Turisti su u Splitu zadovoljni, pa imali smo rast noćenja od 22%

Alijana Vukšić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
09.01.2015.
u 07:00

Direktorica TZ Splita o lošoj ocjeni koju su tajni turisti dali uslugama u Splitu i Dalmaciji, koji su zamjerili što gotovo nitko ne pozdravlja i ne osmjehuje se na šalterima javnih službi i u trgovinama

Split već godinama niže turističke uspjehe. U 2014. zabilježena su 1,111.379 noćenja, što je porast u odnosu na lani od vrtoglavih 22 posto. Zato je vrlo neugodno odjeknulo istraživanje u kojemu su tajni turisti zamjerili Splićanima – neuljudnost. Naime, trgovci u ne pozdravljaju niti se osmjehuju, opći je dojam loš, a osobito su nisko ocijenili usluge u pošti.

– Ono što je ocjena tajnog gosta pokazala jest da još uvijek ne postoji dovoljna svijest o uključenosti turizma u sve grane gospodarstva te svijest o snažnom utjecaju turizma na razvoj cijele lokalne zajednice. Ova ocjena treba poslužiti svima, bili direktno ili indirektno uključeni u turizam, kao poticaj na ulaganje u edukaciju zaposlenika jer je ključ svakog uspješnog poslovanja čovjek – poručila je Alijana Vukšić, direktorica TZ Splita.

Pozvala je da se koriste prilike koje se nude kroz radionice i edukacije koje HTZ i Ministarstvo organiziraju cijele godine. Ipak, dodaje, pravi turisti koje su anketirali izrazito su se pohvalno izrazili o Splitu.

– Pokazatelji turističkog prometa dokaz su da je Split destinacija koja ne samo da svojim atraktivnim čimbenicima privlači goste nego i da su naši gosti zadovoljni i ponovno dolaze. Naši agenti, hotelijeri i ugostitelji ulažu velika sredstva u upravljanje ljudskim potencijalima, edukaciju i obrazovanje svojih djelatnika – kaže Vukšić i napominje kako splitski hoteli prate rezultate svog rada anketnim upitnikom u kojem gosti, osim ponude u samom hotelu, ocjenjuju i elemente ponude u gradu.

– Ove ankete pokazuju vrlo visoku razinu zadovoljstva gostiju u Splitu – tvrdi Vukšić.

>> Prihodi od turizma u trećem kvartalu veći nego rekordne 2008

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije