Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POKUŠAJI PREVARE

Turist u Zadru odbio platiti 100 eura za taksi vožnju od 6 km: 'Zovite policiju, a ja ću pričekati'

Zadar: Sindikalni predstavnici taksista upozorili su na sve ?eš?e slu?ajeve prevare turista
Dino Stanin/PIXSELL
11.08.2023.
u 19:39

Ljutiti turist kazao je kako neće platiti 100 eura za vožnju od šest kilometra, koliko je taksist tražio. - Zovite mi policiju - kazao mu je dok se udaljavao od vozila

Da taksisti vole iskorištavati neznanje stranaca koji dolaze na Jadran, priča je koja se svakoga ljeta iznova ponavlja. Naime, najnoviji slučaj prevare taksista stigao je navodno iz Zadra, gdje je vozač vožnju od šest kilometra htio naplatiti 100 eura. 

- Nisu htjeli platiti, otišli su, a taksist je blokirao rampu na ulazu parkinga na Uskoku - ispričao je svjedok, a Antena Zadar objavila je i snimku scene. 

Naime, na snimci se vidi ljutiti turist koji stoji i govori kako neće platiti traženi iznos. - Govorite mi da bi za šest kilometra trebao platiti 100 eura? Neću! Zovite mi policiju, a ja ću ovdje čekati - odgovorio je turist taksistu koji ga je slijedio i govorio mu da mora platiti. - Onda mi zovite policiju! - dodao mu je turist, no daljnji razvoj događaja nije poznat.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Ovo se ne viđa svaki dan: Stotine balona na vrući zrak ispunile nebo iznad Bristola

Ključne riječi

Komentara 67

Avatar OmniusPrime
OmniusPrime
20:08 11.08.2023.

Bravo za putnika! Tako se to radi.

AC
acer7
20:02 11.08.2023.

dobro je napravio. previše je previše

DU
Deleted user
20:10 11.08.2023.

Taksisti moraju imaju zakonsku obavezu, cijene postaviti na vidljivom mjestu. Dužni su Vam na uvid pokazati sve uređaje koje koriste za napaltu. Širokim lukom izbjegavati vozače taksija bez POS uređaja . Koriste se nekoliko aplikacija na mobitelima, imaju po 4 ili 5 tarife, F1 domaća vožnja, F2 dogovor po km (grad do grada), F3 aerodrom, i F$ turisti. naravno F3 i F4 tarife se uključuju, Ako se može poslikati na policiju i kaznena prijava za prijevaru pa sa tim u poreznu, naravno sa slikama taksija. Ja sam to jednom napravio u ZD i jednom u DU, na aerodromu. Poslije me taksista kao nešto tražio po ZD ali je odustao iz nepoznatih razloga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije